Eesti diplomaat sattus seksiskandaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Lahtein
Harry Lahtein Foto: Urmo Soonvald / SLO/ Scanpix

Eesti asjur Valgevenes Harry Lahtein esitas täna tagasiastumispalve seoses seksuaalse ahistamise süüdistustega, millega tuli anonüümselt lagedale 20-aastane Minski elanik, kirjutas Postimees.ru

Eile õhtul said mitmed ajakirjandusväljaanded ananüümkirja, milles süüdistati Harry Lahteina seksuaalses ahistamises. Kirjale olid lisatud fotod asjurist peoseltskonnas noorte naistega.

Anonüümkirja autor, 20-aastane Minski elanik, väidab, et tutvus Lahteinaga umbes aasta tagasi ning langes mehepoolse seksuaalse ahistamise ohvriks.

Tänulikkuse märgiks tegi asjur anonüümkirja autoril väitel talle ja tema sõbrannadele Schengeni viisad.

Kirjale olid lisatud fotod, millel on näha, kuidas Lahtein veedab restoranis aega noorte naistega. Seltskonna ees on jookidega kaetud laud. Mõnel pildil hoiab Lahtein kätt oma kaaslanna rindadel.

Lahtein ei soovinud oma tagasiastumist kommenteerida ning soovitas küsimustega ministeeriumi poole pöörduda.

Välisministeeriumi pressiesindaja Kersti Luha sõnul algatas ministeerium ametkondliku juurdluse anonüümkirjas väidetu osas.

«Juhime tähelepanu, et tegemist on meediaväljaannetele saadetud anonüümkirjaga. Harry Lahtein esitas välisministeeriumile lahkumisavalduse, mis rahuldati,» ütles ta.

Harry Lahtein juhtis 2006. aasta juulist 2008. aasta juulini asjurina Eesti saatkonda Thbilisis Gruusias. Selle eest andis Gruusia president Mihhail Saakašvili talle 2008. aasta suvel Au ordeni.

Alates 2009. aasta augustist töötas Lahtein asjurina Eesti suursaatkonnas Valgevenes Minskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles