Maanteemuuseum tutvustab alternatiivseid liikumisvahendeid

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti oli maanteemuuseumis avatud näitus TEEAEG.
Hiljuti oli maanteemuuseumis avatud näitus TEEAEG. Foto: Sille Annuk

Maanteemuuseum tutvustab Põlvamaa Ökofestivali raames alternatiivseid liikumisvahendeid.

Eesti maanteemuuseum viib ökofestivali raames neil päevil kestva programmiga Roheline tee külastajaid läbi kogu Eesti tee-ehituse ja liiklusvahendite ajaloo, milles on oma koha leidnud ka 1930. aastate luksussõidukid ning poole sajandi tagune keskmise nõukogude kodaniku ihalusobjekt, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Üks elevusttekitavaid eksponaate maanteemuuseumis on Eestis toodetud elektrikabriolett, mille kogu kapoti aluse ruumi täidavad akud, muus osas on ta tavalisele sõidukile üsna sarnane.

«Akud pole väga uued, aga uute akudega saab läbida umbes sada kilomeetrit rahulikult sõites,» ütles maanteemuuseumi direktor Peeter Uibo.

Rohelise tee programm kestab selle nädala lõpuni, kuid maanteemuuseumi hiljuti avatud uut ekspositsiooni uudistada ning liikluslinnakus alternatiivseid sõiduvahendeid proovida saab edaspidigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles