Rõõmsaid jõule!

, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Earth, Wind & Fire- Holiday
Earth, Wind & Fire- Holiday Foto: Kuvatõmmis

Earth, Wind & Fire

Holiday

CBS

Hinne 3

«Holiday» on juba 43 aastat tegutsenud «maailma kõige õnnelikuma bändi» esimene jõuluplaat, mis võiks kujutada endast ansambli diskograafias midagi uut ja uudset, kuid on siiski hoolega konserveeritud ja püüdlikult taastoodetud vana. Siin on kõik see, mida me EW&F i soundiga seostame: kõrgustesse küündiv mitmehäälne vokaal, naksakas rütmigrupp, ergas puhkpillisektsioon ja igioptimistlik atmosfäär. Earth, Wind & Fire on loomulikult kõiki oma kaheksat Grammyt väärt ja olekski liigne loota, et ansambel ka veel 21. sajandil muusikaajalugu ümber kirjutaks.

Sestap polegi plaadil palju värskendavat (ainsa erandina Lõuna-Aafrika maiguga «The Drummer Boy»), küll on aga mitu vana šablooni järgi tehtud «iseenda kaverit». «September» on nüüd «December» ja loost «Happy Feelin’» on saanud «Happy Seasons». Bändi emblemaatiline energia ja elurõõm on siiski alles. Parim näide sellest on «Winter Wonderland» («Boogie Wonderlandi» ilmselge sugulane), mis sobib ideaalselt firma jõulupeo lõpufaasi, mil direktor tantsib sekretäriga ja kõigil on juba liiga lõbus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles