Eesti tuntuim tänavatantsupioneer Joel Juht käivitab koolitustesarja «Back To The Basics 2015»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti tuntuim tänavatantsupioneer Joel Juht aka JJ alustab koolitustesarja «Back To The Basics 2015», mis ülekantult tähendab «Tagasi algusesse!» Juba teist aastat järjest tuuritab rohkem kui 30 aastat tänavatantsuga tegelenud JJ üle Eesti, et anda edasi väärtuslikku informatsiooni tänavakultuurist enda elukogemuse ja näidete põhjal.


 

Foto: MediaMarketing Est OÜ

Sel aastal on koolitus pühendanud koreograafiale ja huviline saab vastuse küsimustele: Miks ja kuidas koreograafiat luua? Mis erinevus on koreograafial ning freestyle’il? See on teekond vabastiilist klassikalise koreograafiani, mis toob eilsest tänasesse ja juhatab edasi homsesse.

Hinnatud tänavatantsuõpetaja ütleb, et tahab tänased noored tantsijad, kes saavad õpetuse parimate õpetajate käe all, viia aastatetagusesse maailma, kus tema eakaaslased kogunesid mahajäetud saalidesse, et omal käel leida hip-hopi tantsust selle hing. Noored saavad aimu, millised riided kuulusid tantsimise juurde, milline muusika andis hoogu, kuidas sai alguse räppimine ja grafiti tegemine.

Foto: MediaMarketing Est OÜ

«Meil polnud materjali, millest tänavatantsukultuur luua, alustasime omal käel,» meenutab 30-aastase kogemustepagasiga tantsuäss. Tema arvates võiks tänavatantsul olla oma väärtuste taust, visioon, nagu see on olemas klassikalisel tantsul ning see tuleb rajada koos praeguste hingestatud tantsuarmastajatega.

JJ ei arva, et praegustes hoiakutes oleks midagi valesti, vaid tema arvates tuleb noorte juurde minekuga innustada neid tantsus midagi uut leidma, mitte vaid kopeerida teiste juba avastatud oskusi. Kuna õppimine on nüüdseks muutunud laialdaseks, on kergem leida tee õppijateni nende juurde kohale tulles.

Joel Juht kinnitab, et tänavatants on muutnud kümnete ja sadade noorte elu - muutnud neid aktiivsemaks, sportlikumaks, läbilöögivõimelisemaks ja asjalikumaks. Kahtlemata on see hobi paljud ka pahandustest eemal hoidnud. Tänane tänavatantsukultuur sisaldab endas tantsu, muusikat, koreograafiat, kunsti, moodi, sportlikku liikumist, improvisatsiooni, rütmilisust, elufilosoofiat ja see muudab noorte inimeste elu tõeliselt väärtuslikuks.

Foto: MediaMarketing Est OÜ

Suurepärasel koolitustetuuril osales eelmisel aastal rohkem kui 800 tantsijat.

«Back To The Basics» koolitustuur külastab viit linna:

21. jaanuaril ollakse Rakveres, 22. jaanuaril Raplas, 23. jaanuaril Pärnus, 24. jaanuaril Tartus ja 25. jaanuaril Tallinnas. Neis kohtades toimub neljatunnine koolitus, mis annab kõigile võimaluse omandada uusi teadmisi ja oskusi.

JJ-Street tantsukooli õpilased saavad registreeruda läbi oma treeneri. Jälgige ka täpsemat infot, mida annab JJ Street tantsukool!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles