GALERII! Muinasjutt-muusikal «Koerhaldjas Mia» esietendus Nordea kontserdimajas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 2. detsembril esietendus Nordea kontserdimajas Eesti autori Kadi Urbase muinasjuturaamatul  põhinev heategevuslik jõulumuusikal Koerhaldjas Mia, kus peaosi mängivad Getter Jaani, Kaire Vilgats, Emil Rutiku, Kaarel Orumägi, Contra ning Kaari Sillamaa Laste ja Noorte Muusikateatri lapsed.

Foto: Viktor Koshkin

Koerhaldjas Mia on südamlik ja seiklusrikas jõulujutt koerhaldjas Miast, kes elab Jõulumemme ja Jõulutaadiga paksus metsas väikeses majas ning läheb ühel päeval maailma parimat kingitust otsima.

Foto: Viktor Koshkin

«Koerhaldjas Mia lood on põnevad ja ka õpetlikud - sündmustik on kirju ja pakub mõtlemisainet igas vanuses vaatajale,» räägib muusikali autor Kaari Sillamaa. «Raamatus on palju värvikaid tegelasi ja sündmusi. Nii leidub seal Mia lapselikku avastamisrõõmu, Eliise headust, Postikaarna kiuslikkust ja Jõulumemme-Jõulutaadi elutarkust. On põnevaid tegelasi nagu lohe Emilia, ega puudu ka hirmuäratav tulekahju, mille hävitustöö taastamiseks Muinasjutuküla ja - metsa elanike jõud ühendatakse. Kõik see võimaldaski luua lavaloo, mis süstib headust, ent näitab selle avaldumisvorme kogu muusikali vältel erinevate nurkade alt.»

Foto: Viktor Koshkin

Muusikal põhineb 2013. aastal ilmunud Eesti autori Kadi Urbase raamatul «Mia muinasjutud».

Muusikali libreto ja muusika autor on Kaari Sillamaa, lavastaja ja koreograaf Katre Jaani, muusikajuht Hille Savi, kunstnik Riina Vanhanen.

Foto: Viktor Koshkin

Etendused toimuvad veel 3. detsembril Tallinnas Nordea Kontserdisaalis ning Tartus 5 . detsembril Vanemuise väikeses majas. Etendust külastavaid lapsi ootab kingitus.

Muusikali Koerhaldjas Mia korraldaja on MTÜ Noor Ise-Loom, kes koondab üle saja vabatahtliku, kes töötavad laste parema tuleviku nimel. Etendustele Tallinnas ja Tartus oodatakse kokku üle 6000 lapse. Osa piletitest jagati tasuta lasteaedade ja koolide kaudu majanduslike raskustega perede lastele.

Etendustel on loodud on tehnilised võimalused, et etendusi saaksid jälgida ka kuulmis- ja nägemispuudega inimesed.

Infot etenduse kohta loe www.koerhaldjasmia.eu ning Facebooki-leheküljelt www.facebook.com/koerhaldjasmia

Vaata pildigaleriid esietendusest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles