“Raemuusika” lõpetab muusikutepaar

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Palu.
Indrek Palu. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna kell 20 algab Pärnu raekojas kontserdisarja “Pärnu raemuusika” viimane kontsert.

Sarja kuuendal kontserdil nimega “Trialoogid” kuuleb muusikat Eestist, Jaapanist ja Argentinast. Esitajateks on Pärnu muusikutepaar Indrek Palu (viiul) ja Leonora Palu (flööt ja altflööt) ning nende kauaaegne ansamblipartner kitarrist Kristo Käo.

Muusikute pillidel kõlavad kontserdil esitatavad teosed kord kui mõtisklused, siis jälle nagu vestlused, moodustades nauditava terviku.

Eesti muusikast tuleb kontserdil esitusele Erkki-Sven Tüüri teos “Graafiline leht”, mis originaalis loodud tandemile flööt-harf.

Seade flöödile, viiulile ja kitarrile sündis kolmiku ühise ideena. Kolmel pillil mängituna kõlab “Graafiline leht” veidi ekspressiivsemalt kui teose algvariant.

Põhjamaine kargelt kaunis ja mõtlik Eesti muusika saab jätku Rene Eespere teosega “Trivium”, mida on peetud üheks helilooja menukamaks looks.

“Triviumi” on palju plaadistatud nii Eestis kui mujalgi. Eespere on pühendanud teose oma isale.

Kontserdil kõlab veel Indrek Palu kirjutatud “Urban Sounds”, mis on inspireeritud linnaruumi helidest.

Jaapani komponisti Toru Takemitsu loomingust tuleb ettekandele “Toward the Sea”. See pisut impressionistlikes kõlavärvides teos on valminud Greenpeace’i kampaania “Päästke vaalad!” (“Save the Whales!”) tarbeks.

Suviste meeleoludega hästi haakuva Astor Piazzolla loomingust esitab trio “Cafe 1930” ja “Nightclub 1960”, mis kuuluvad tsüklisse “Histoire du Tango”.

Tango ajaloo terviktsükkel kirjeldab tango kui tantsu arengut läbi 20. sajandi. (PP)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles