Ivan Julma järeltulija nõuab Kremlit omale

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsa- ja maastikupõlengute suits mattis enda alla ka Moskva. Pildil vaade Kremlile.
Metsa- ja maastikupõlengute suits mattis enda alla ka Moskva. Pildil vaade Kremlile. Foto: SCANPIX

Venemaa konstitutsioonis pole öeldud, et president peab elama Kremlis ja nii tahab Rjurikute järeltulija Valeri Kubarjov seda kohtu kaudu tagasi.

Moskva arbitraažikohtu eilsel istungil palus kohtunik Andrei Gretšiškin hagejal täpsustada, kas ta soovib saada oma kasutusse Kremli all olevat maatükki või ihaldab seda koos kõigi rajatistega, vahendas RBK Daily.

Esimene istung antud küsimuses toimub 18. oktoobril.

Kuna presidendi administratsioon pole juriidiline isik, on kaaskostjateks selles loos Vene kultuuriministeerium ja riiklik kinnisvaraamet Rosimuštšestvo, mille hinnangul on nõudmine alusetu.

Kubarjov on valmis oma õigusi nõudma kuni Euroopa inimõiguste kohtuni välja.

Kubarjovi juhitav vürstlik fond on seisukohal, et Ivan Julma järeltulija peab saama iidse arhitektuurimälestise ja presidendi ametliku residentsi oma valdusesse tähtajatuks kasutamiseks.

Fondi kodulehekülje väitel kinnitab Kubarjovi suurvürsti tiitlit Hispaania krooni alla kuuluv Rjurikute õukond.

Kubarjov selgitas, et ei taha Kremlit isiklikuks omandiks, vaid fondi seisukoht on selline, et Kremlis peaks kihisema vaimuelu. Ametnikud võivad seal edasi töötada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles