Toitumise müüdid - õhtuti söömine ei tee sind paksuks!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soovid võtta kaalust alla - toitu õigesti!
Soovid võtta kaalust alla - toitu õigesti! Foto: innercore-fitness.com

OÜ Fitnessteam jätkab erinevate toitumismüütide tutvustamist, mida oleme kuulnud, kuid mida ei tasu võtta alati puhta kullana.

Õhtuti söömine teeb paksuks.

Selle, kas sa võtad kaalus alla või juurde, määrab ära ikkagi üleüldine toiduga saadava energia hulk. Vastupidi, õhtul peab sööma, eriti kui oled teinud raske treeningu.

Enne trenni ja trenni ajal on hea juua energiajooke.

Energiajoogid tõstavad vererõhku ja kiirendavad pulssi ja pole seetõttu treenijale mõistlik valik enne trenni ja trenni ajal tarbimiseks.

Kaalu kaotamiseks väldi süsivesikuid.

Selleks, et võtta edukalt alla, vajad sa mõõdukalt nii süsivesikuid, rasvu kui valke. Äärmused pole kunagi tervisele kasulikud olnud. Süsivesikute puhul tasub vältida pigem kiiresti imenduvaid süsivesikuid (saiakesed, magus jne), mis täidavad kõhtu väga lühiajaliselt ja sunnivad uuesti külmkapiust avama.

Saun aitab rasva põletada.

Saunas käimise tagajärjel langeb kaal kiiresti just vedeliku arvelt ning sellel pole rasvapõletusega mingit seost.

Limonaad on kasulik ja hea janukustutaja.

Limonaadid ja muud karastusjoogid sisaldavad suures koguses suhkrut. Neid pidevalt ja suurtes kogustes tarbides tõuseb kehakaal kiiresti. Juua on ennast märksa lihtsam ülekaaluliseks kui süüa.

Enne trenni joo energia saamiseks spordijooki.

Kui jood enne trenni magusat suhkrurikast spordijooki, siis selle asemel, et sulle energiat anda, viib ta veel viimasegi. Veresuhkru tase langeb kiiresti ning kui uut lonksu ei järgne, läheb enesetunne nigelaks.

Kartulid teevad paksuks.

Kartulid sisaldavad teistest köögiviljadest küll rohkem energiat, kuid paksuks on kartulist ennast raske süüa. Kaalu tõstab üldjuhul ikkagi üleliigne päevane kalorihulk.

Gaseeritud vee joomine tõstab kaalu.

Gaseeritud vesi on tegelikult täiesti tavaline kalorivaba vesi. Mullide saamiseks gaseeritakse see lihtsalt süsinikdioksiidiga ja kehakaalu tõusu see kaasa ei too.

Vaata lisaks: www.kaalustalla.ee
OÜ Fitnessteam

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles