Napoleoni juuksekarvad pannakse Šveitsi luksuskelladesse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Napoleon Bonaparte 1813. aastast pärit maalil
Napoleon Bonaparte 1813. aastast pärit maalil Foto: SCANPIX

Prantsuse keisri ja väejuhi Napoleon Bonaparte`i fännid saavad varsti endale osta luksuskelli, mis sisaldavad kuulsa mehe juuksekarva.

Kellafirma De Witt esindaja Viviane de Witti sõnul on tegemist poolemillimeetriste karvadega, mis jõuavad 500 eridisainiga kella, kirjutab The Local.

Napoleoni juuksega kellad maksavad 8000 eurot.

Firma De Witt tutvustas kuidas juuksed kella pannakse teisipäeval Šveitsis Genfis oma kellatehases. Tegemist on väga peene ja täpsust nõudva «operatsiooniga».

«Napoleon oli juba oma eluajal jumala staatuses ning inimesed olid valmis paljuks, et tema juukselokk saada,» selgitas kellafirma esindaja.

Šveitsi kellafirma sai Napoleoni juukseid Monaco vürstiperekonna kollektsioonist. Monaco vürstiperekond pani Napoleonile kuulunud asju oksjonile, et nende müügist saadava raha abil remontida oma lossi.

Firma De Witt maksis Npoleoni juuste eest 29 600 eurot.

Viviane de Witti abikaasa, kellafirma asutaja, on 19. sajandi Prantsusmaa keisri ja väejuhi Napoleon Bonaparte´i noorima venna Jérôme Bonaparte`i otsene järeltulija.

De Witt valmistab aastas umbes 1500 luksuskella ning firmas töötab 60 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles