Ökofestival õpetab loodust tundma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ökofestivali logo.
Ökofestivali logo. Foto: www.polvamaa.ee

Tänasest käivad Põlvamaa eri paikades ökofestivali «Rohelisem elu» raames loodussäästlikku eluviisi tutvustavad kursused, seminarid ja retked, mis tipnevad laupäeval perepäevaga.


Juba viiendat aastat õpivad loodushuvilised nädala jooksul laduma maakivist müüre ja tulekoldeid, käivad ekskursioonidel kohalikes iluaedades, müttavad rabas, nabivad kinni jõevähke, õpivad valmistama maatoitu, kasutama loodusvärve ja palju muudki.

Looduspeo eesmärk on SA Põlvamaa Arenduskeskuse juhataja Kaire Metsa sõnul tutvustada loodusega kooselamise viise ja arendada keskkonnateadlikkust. «See hõlmab nii toidulaua, hoonete, kodusisustuse kui materjalide valikut, aga ka looduses käitumist,» täpsustas Mets.

Tänavu jagatakse esimest korda näpunäiteid vanadest riietest uute disainimiseks ja õmblemiseks. Täiesti uus on Metsa kinnitusel ka keskkonnatehnika stuudium. «Kuigi inimesed ei taha veel päris hästi teada, kuidas meie vesi puhtaks saab või kuidas jäätmeid sortida – see pole osalt kuigi seksikas teema,» muigas Mets.

Stuudium ja tänane keskkonnateemaline seminar «Profilt profile» on ainsad ettevõtmised, millega veel jooksvalt liituda saab. Et populaarsemate kursuste täitumine oli kõigest ööpäeva küsimus, siis teistele koolitustele ega väljasõidule Mets kahjuks huvilisi enam kutsuda ei saa.

Vabanduseks toob ta kursuste praktilise laadi. Kuna igaüks peab saama näpud mullaseks või värviseks, siis rühmi suureks ajada ei taheta.

Kõik loodusesõbrad on aga laupäeval oodatud perepäevale Karilatsi talurahvamuuseumi õuel.
Kaire Mets lubab, et loodustoodete laadal ühtegi importkaupa ei näe ning igaüks saab mahetoitu ise proovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles