Jussike jätab hüvasti tartlaste ja kõikide teiste vaatajatega

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuse aluseks on Silvi Väljali lasteraamat.
Lavastuse aluseks on Silvi Väljali lasteraamat. Foto: Repro

Nukuteatri repertuaaris on viimaseid kordi etendumas 12 aastat laval püsinud «Jussikese seitse sõpra». Eeleelviimane ja eelviimane etendus tulevad publiku ette Vanemuise kontserdimajas täna kell 11 ja kell 14.

«Jussikese seitse sõpra» põhineb Silvi Väljali lasteraamatul poisist, kes armastab üle kõige maailmas pühapäeva. Nukuteatris seadis eelkooliealistele lastele mõeldes loo lavale Anne Türnpu, lavakujunduse tegi Rosita Raud ja muusika kirjutas Tauno Aints.

Jussikest on tosina aasta jooksul mänginud kaks näitlejat – Mart Toome ja Tarmo Männard. Viimati nimetatud näitleja kõrval osalevad etendustes Riho Rosberg, Tiina Tõnis, Ave Kaing-Kaabel ja Janek Saareli.

Aastate jooksul on etendusi antud ka Hiinas, Kasahstanis, Fääri saartel, Jaapanis ja Venemaal. Kõige viimane etendus toimub 23. novembril Nukuteatri ovaalsaalis.

Silvi Väljal (30. jaanuar 1928 – 3. aprill 2014) oli eesti raamatuillustraator ja graafik. Tema kirjutatud ja illustreeritud «Jussikese seitse sõpra» ilmus aastal 1966.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles