Ruhnlasi häirib Marsile sõnumite saatja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu
Ruhnu Foto: Maa-ameti ortofoto

Ruhnu saare elanikud on juba enam kui nädala kimpus suveruhnlasega, kes häirib neid valju muusikaga ja blokeeris üleeile saare peatee, tehes sinna marslastele mõeldud sõnumi saatmiseks heintest inimesekuju.

«Mulle tundub, et see probleem on ikka meditsiiniline,» lausus politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri Ruhnu kordoni juht Rainer Sosi ajalehele Meie Maa. «Kahjuks pole enam saarel ka perearsti, kes kodaniku psüühilisele seisundile hinnangu annaks.»

Suveruhnlane Meelis ajas saareelanike närvi püsti esmalt sellega, et kuulas valjult muusikat pärast öörahu ja rikkus saarel toimunud kontserdi, keerates selleks ajaks oma muusikakeskuse põhja. Üleeile rajas Meelis aga Ruhnu peateele «kunstiteose», mille tõttu katkes teel mitmeks tunniks liiklus.

«Tema enda sõnul oli tegu sõnumiga marslastele ja kunstiteos kandis seetõttu nime «Ka meie tahame elada!»,» osutas Rainer Sosi. «Hääl tema peas oli käskinud tal Marsi elanikele sellise sõnumi edastada. Asi oli aga naljast kaugel, sest saareelanikud ei julgenud üle selle teose sõita, kartes, et seal on naelu. Teos oli tehtud heintest ja pidi kujutama inimest. Kuju otsas on väljaheide, mis oli tehtud kontidest ja ribidest.»

Samas tunnistab Rainer Sosi, et kuna heatahtlikud saareelanikud pole politseisse kirjalikku avaldust teinud, vaid lihtsalt juhtinud telefonitsi Meelise tegemistele tähelepanu, ei saa korrakaitsjad ka ametlikku menetlust alustada.

Ka Ruhnu põhiteele tehtud kuju ei toonud kaasa menetlust, kuna pärast Sosi ja vallaametnike sekkumist koristas taiese autor selle teelt ära.

Tallinnas elavalt Meeliselt Meie Maal eile kommentaari saada ei õnnestunud, kuna mobiiltelefonile ta ei vastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles