Ülekaalulise fotograafi projekt paljastab, kuidas inimesed teda tänaval põrnitsevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Fotograaf Haley Morris-Cafiero on juba pikka aega pidanud kannatama võõraste inimeste julmust kõigest seepärast, et ta on ülekaaluline. Juhuslikust fotost avalikus kohas sai alguse projekt «Wait Watchers», kus ta pöörab õeluse kunstiks, et inimesed oma suhtumist rohkem teadvustaksid.

Fotoprojekt kujutab Haleyt avalikes kohtades ringi liikumas, kuid piltidel on näha, kuidas kõrvalised inimesed teda halvustava pilguga vaatavad või isegi teda kiusavad, vahendab Viralnova.

Pildistamiseks sätib naine kaamera enne valmis ning teeb siis inimeste vahel midagi argist ning pildile jäävad ka tema selja taga olevad kriitiliste ilmetega möödujad.

Memphisest pärit fotograaf sai idee projektiks ühe teise töö käigus, kui külastas Times Square’i ja tegi foto endast trepil istumas. Tema selja taga seisis mees, kes vaatas teda üleoleva muigega, kuigi teda ennast samal ajal pildistati. Sama fenomeni hakkas naine märkama teistelgi oma piltidel. Selle asemel et end avalikkuse eest peita, otsustas ta olukorraga silmitsi seista ja veelgi enam paljastada möödujate suhtumist võõrasse ülekaalulisesse naisesse.

Haley Morris-Cafiero soovib välja anda raamatu «The Watchers» ja kogub selleks Kickstarteris toetust. Tema pildid on internetis juba väga levinud ja saanud palju vastukaja. Kahtlemata on kommentaaride hulgas ka palju negatiivset, kuid kunstnik lubab ka internetist leiduva vastukaja raamatusse panna.

Vaata pilte koduleheküljelt ja toeta teda Kickstarteris!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles