Spotify boss: Taylor Swift kaotab miljoneid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taylor Swift
Taylor Swift Foto: SCANPIX

Lauljatar Taylor Swift otsustas eelmisel nädalal eemaldada oma muusika stiiminguteenusest Spotify, mille bossi sõnul kaotab ta seetõttu kuus miljonit dollarit aastas.

Fännid üritasid Swifti veenda, et ta muusika saidile tagasi paneks, kuid lauljatari sõnul ei teeninud ta Spotifyst suurt midagi ja ta ei taha oma muusikat tasuta ära anda.

Spotify tegevjuht Daniel Ek kirjutas oma blogis, et Swift oleks teeninud saidi kaudu kuus miljonit dollarit aastas.

«Taylor Swiftil on täielikult õigus - muusika on kunst ja sellel on reaalne väärtus ning artistidele tuleks selle eest maksta. Me lõime Spotify, sest me armastame muusikat ja piraatlus oli seda hävitamas. Sellepärast ärritavad mind jutud, et Spotify teenib artistide seljas sõites suurt raha. Spotify on levitamise eest laulukirjutajatele ja artistidele maksnud üle kahe miljardi dollari. See on kahe miljardi eest kuulamist, millest nad oleks piraatluse või sarnaste teenuste tõttu ilma jäänud. Me töötame ööd ja päevad läbi, et saada artistidele ja muusikatööstusele raha, mille piraatlus varastas,» seletas Ek.

«Meie praeguse suuruse juures teenivad suured artistid nagu Taylor Swift üle kuue miljoni dollari aastas ja see summa ainult kasvab. See number arvatavasti kahekordistub aasta jooksul. Kuigi Taylor eemaldas oma muusika Spotifyst (kus me litsenseerime ja maksame iga laulu eest), on tema laulud üleval Youtube'is ja Soundcloudis, kus inimesed saavad neid tasuta kuulata nii palju, kui soovivad. Rääkimata fännidest, kes pöörduvad tagasi piraatteenuste nagu Grooveshark juurde. Ja kui vaadata The Pirate Bay eelmise nädala edetabelit, siis on selle tipus Swifti uus album «1989»...»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles