Kuula! Trad.Attack! avaldas värske singli ja peab pidu uuenenud Von Krahlis

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trad.Attack! võidetud auhindadega.
Trad.Attack! võidetud auhindadega. Foto: Patrik Tamm

Äsja mitmete Etnokulpidega pärjatud folksensatsioon Trad.Attack! avaldas esimese singli “Peale päeva” 2015. aasta suvel ilmuvalt täispikalt albumilt.

See on teolaul, mida vanasti lauldi päeva lõpuks alles jäänud töökoorma kergendamiseks. “Mis mina peale päeva teen, selle mina tõotan tondile, tule tonti, too kotti, aa see töö kõik koti sisse”, laulis ammustel aegadel Muhu laulik Pauliine Vapper ja lisas, et mehed laulsid seda õhtul pimedas, kui tööpäev lõppema hakkas. Kubjaste valvsa silma all alustati tööd juba enne koitu ning lõpetati pimedas.

“Tänapäeval on inimesed iseenda kubjased. Ega erilist muutnud pole, alustatakse ikka varavalges ja lõpetatakse pimedas, vahest haaratakse veel midagi koju kaasagi. Inimesed teevad ilmselgelt liiga palju tööd ja märkamatult võetakse seda aega tähtsate inimeste arvelt”, räägib Trad.Attack!i kidramees Jalmar Vabarna.

Foto: promo

“Peale päeva” kõlab live ettekandena juba 21. novembril, mil uuenenud Von Krahlis toimub Bushmills LIVE.

Lisaks Trad.Attack!ile astub publiku ette üle pika aja ka helivõlur Tiit Kikas. Rohkem infot Bushmills LIVE kohta leiab facebookist.

Kuula “Peale päeva”!

Kuidas meeldib?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles