Raekojas musitseerib Elokuu-Ensemble

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu raekoda.
Pärnu raekoda. Foto: Henn Soodla

Täna kell 20 esineb Pärnu raekojas “Pärnu raemuusika” sarjas Soome-Eesti kollektiiv Elokuu-Ensemble.

Ansambel Elokuu-Ensemble on oma nime saanud Seinäjoki-nimelises Soome linnas augustis toimuva muusikafestivali “Säveliä Elokuussa” järgi, mille 2000. aastal algatasid õde-venda Anna-Mari Murdvee (sünd Peltonen) ja Samuli Peltonen.

Elokuu-Ensemble põhikoosseisu moodustavad kaks kollektiivi: klaveriduo Anna-Mari Murdvee ja Kati Arikoski ning Nelja Korruse Kvartett, kuhu kuuluvad Mikk Murdvee, Reetta Kataja, Jussi Aalto ja Samuli Peltonen.

Täies koosseisus koguneb ansambel kontserte andma enamasti augustis, kuid eraldi duo ja kvartetina esinetakse läbi aasta. Ülesastumised on viinud ansambli peale Soome ja Eesti Taani, Hispaaniasse ja Fääri saartele. Tänavu augustis käis Elokuu-Ensemble turneel Taanis ja Islandil.

“Pärnu raemuusika” viiendal kontserdil kõlab Elokuu-Ensemble esituses Bohuslav Martinu, Astor Piazzolla ja Maurice Ravel looming. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles