Väljaanne: Manhattanil tegutseb «Atlantise aarialaste superrassi» sekt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manhattani siluett
Manhattani siluett Foto: SCANPIX

USA väljaande New York Post andmetel tegutseb New Yorgis Manhattanil paarisaja liikmega sekt, mille liikmete sõnul on nad müütilises Atlantises elanud aarialaste otsesed järeltulijad.

Uuesti kehastumisse uskujate sekt Congregation of Light asutati umbes 60 aastat tagasi, kuid nüüd on nad muutunud varasemast aktiivsemaks.  

Sekti peahoone asub Murray Hilli linnaosas 35. idapoolsel tänaval.

Väljaande andmetel on selle sekti juht alates 2001. aastast olnud Tom Baer, kes nüüdseks on 73-aastane. Liikmeid on praegu umbes 200 ning nad kasutavad enda ja oma sekti kohta sõnu «valgus» ja «valgustajad».

Endiste liikmete sõnul ollakse sektis veendunud, et nad põlvnevad Atlantisel elanud aarialaste superrassist ning et Kuu oli varem inimestele eluks sobiv.

Sektis on homoseksuaalsuhted keelatud, laste füüsiline karistamine lubatud ning liikmed peavad tegelema oma eelmistes eludes korda saadetud halbade tegude lunastamisega.

Sekti keskseks teemaks on uuestisünd.

Eksliikmete ja juhi sõnul põhinevad nende õpetused 19. sajandi Inglismaalt, kus üks paar nägi sama und ning pärast üles ärkamist kirjutasid nad nähtud unenäo üles.

Kirjapandud dogmat siiski ei ole ning kõrgematelt jõududelt saadav teave jagatakse edasi sektiliikmete neljapäevastel kokkusaamistel.  

Meessoost sektiliikmed saavad ellujäämise ja relvade käsitlemise koolituse. Selle eesmärgiks on olla valmis ükskõik millal saabuvaks maailmalõpuks.

«Sekt on mitmel korral välja pakkunud maailmalõpu kuupäeva, kuid seni ei ole see täide läinud,» lausus eksliige Paul Arthur Miller.

Milleri sõnul liitus ta sektiga, kuna ta vanemad olid liikmed. Ta ise oli üle 30 aasta liige.

Sekt püüdis homoseksuaalsest Millerist teha heteroseksuaali. Sekti juhid on arvamusel, et homoseksuaalsus on jäänuk Vana-Rooma ajast, mil meestevahelised seksuaalsuhted olid lubatud.

Millerist sai tollase juhi Morris Katesi lemmik. Katesi arvates olid tema ja Miller varasemates eludes kokku puutunud.

Milleri sõnul sai tema mõõt täis 1990. aastate keskel, kui ta ühel päeval märkas, et üks sekti liikmetest jälgib iga ta sammu. Ta lahkus sektist päevapealt. Pool aastat hiljem lahkusid ka Milleri vanemad.

Milleri kinnitusel palus isa hiljem talt andeks, et ta poja sekti sundis. Mehe kinnitusel ei ole ta enam suhelnud oma kolme õega, kes on ikka sekti liikmed.

Oma loo rääkis New York Postile ka anonüümseks jääda soovinud naine, kes liitus sektiga 2003. aastal oma kallima eeskujul.

«Kõik oli mitmeti tõlgendatav. Kui küsisid midagi, said vastuseks, et kõik on su enda sees olemas. Püüa saada unenägudest infot ja pea nähtu meeles,» selgitas naine.

Sekti asjadest ei tohtinud avalikkuses rääkida ning neljapäevastelt kokkusaamistelt ei tohtinud puududa. Naist aga huvitas sügavamale sekti saladustesse tungimine ning ühel päeval jäeti ta neljapäeviti kõigile liikmetele jagatavast valgest ümbrikust ilma.

Järgmisel päeval oli ta õhtusöögil koos kallima ja ta vanematega. Enne kui toit lauale toodi, tõusis mehe ema püsti ja ütles naisele, et peab teda hulluks.

«Mäletan sind 10 000 aasta tagusest ajast ning sina püüad sekti hävitada,» teatas mehe ema.

Naine visati sektist välja. Kaks kuud hiljem abiellus ta ekskallim sekti kuuluva naisega.

Sektist võidakse väga kergelt välja visata. Üks eksliige visati välja 15-aastasena, sest ei loobunud Black Sabbathi muusika kuulamisest.

Üks intervjueeritutest sõnas, et sekti laste peksmised olid tavalised.

«Kõik lapsed olid ajupestud. Lapsed pidid mõtlema ja tegutsema vaid teatud viisil. Palju kasutati hirmutamist ja peksu,» sõnas allikas.

Sekti seisukoht on, et lapsed ei ole inimesed enne 13-aastaseks saamist. Üht noort naist püüti sektis kontrolli alla saada sellega, et ta sunniti abielluma endast märgatavalt vanema mehega. Naine oli siis 19-aastane, mees aga 40-aastane.

Sekti juht Baer eitab, et tegemist oleks sektiga, ajupesu ei toimu ning kõik on vabatahtlikkuse alusel.

«Me ei ole religioon. Meie eesmärgiks on kõrged moraalistandardid, tervislik elu ja vastutus oma tegude eest,» selgitas Baer.

Beri sõnul ei kasuta nad füüsilist karistamist ning alla 13-aastaseid vastu ei võeta. Kui laps sureb enne seda vanust, siis on ta varasemas elus teinud enesetapu ja peab selle eest nüüd lõivu maksma.

Ohiost pärit Bear arvab, et eelmises elus oli ta indiaanlane.

Atlantis on Vana-Kreeka filosoofi Platoni loodud müütiline paradiislinn, kus umbes 10 000 aastat tagasi elasid kõrgkultuuriga inimesed.

Aaria rassi ja Atlantise teema ühendas 19. sajandi lõpul vene filosoof Helena Blavatsky.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles