Segane pidu

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flaming Lips With A Fwends
Flaming Lips With A Fwends Foto: Kuvatõmmis

Flaming Lips & Fwends

«With a Little Help From My Fwends»

(Warner Bros)

Hinne 2

Selle uue Flaming Lipsiga on nagu vana sõbra sünnipäevaga. Ootad kena ja mõnusat õhtut hea napsi ja maitseka toiduga valitud seltskonnas. Kohale jõudes selgub aga, et maja on ilmselgelt ülerahvastatud. Keegi peksab köögis potte vastamisi, teine on pugenud kaminasse laulujoru ajama ja kolmas mulistab jalgupidi akvaariumis. Keegi valgustatud näitsik on süüdanud korraga pool kilo viirukiküünlaid ja nende ving matab kõik endasse.

Flaming Lips on oma muusikalistes ja keemilistes eksperimentides jõudnud enda jaoks igati loogilisele Mendelejevi tabeli elementidel põhinevale eksperimentaal-psühhedeelsele tasemele, aga nõrk koht on see, et niisama kuulajal on sinna keeruline küündida. Põhimõtteliselt on tegemist taas tribuudiga klassikalisele albumile, sedakorda biitlite plaadile «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band». Külalisi üles lugedes oleks etteantud tähemärkide maht kohe täis. Miley Cyrusest ja Mobyst White Dwarfsini ja Foxygeni ning Julianna Barwickini välja. Aga miks ja milleks? Palju müra eimillestki ja eimillekski.

Margus Haav

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles