Viru Folgi kuumad päevad

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garmarna.
Garmarna. Foto: Andres Pulver

Laupäeval hakkas Viru Folk kompama Käsmu piire, sest inimeste kaptenite külla mahtumisega hakkas pisut problemee tekkima.

Õigemini - inimesed mahtusid küll ära, aga autod enam mitte.

Päris paljud folgile suundujad pöörasid autol otsa ümber ja sõitsid minema, kui parkimiskorraldajad neid Käsmust paari kilomeetri kaugusel peatasid.

Mingil ajahetkel aga autode peatamine lõpetati ja pisut hilisemad tulijad pääsesid isegi Käsmu keskuses asuvatesse parklatesse.

Öösel ulatus autode rivi siiski enam kui kolme kilomeetri kaugusele Käsmu meremuuseumist ehk siis kaugemalt kõmpijate jaoks kõige lähema lava juurest. Kaugeima ehk metsalavani on muuseumi juurest veel umbes kilomeeter.

Laupäeval meenutati vinterdamnisega ehk Vinteri laulude laulmisega kauaaegset käsmukat Ülo Vinterit.

Noorema publiku pani kaasa elama ansambel Zetod, kes ise pidasid ennast Viru Folgi "majabändiks", vanemale festivalikülalisele pakkusid meelehead Kukerpillid.

Kõikidele generatsioonidele läks aga ühtviisi hästi peale Garmarna Rootsist, kes oli põhjamaistele kargetele rahvaviisidele monteerinud juurde matsuva trummi ja mürtsuva bassi.

Publiku meeleheaks teatas Garmarna lauljanna, et kaks esitamisele tulnud pala oli pärit eestist, tegemist oli siinsete rannarootslaste kirikuhümnidega.

Oma pitseri vajutas laupäevasele festivalipäevale kahtlemata Eestit tabanud järjekordne kuumalaine, mis temperatuurinäidud rekordnäitudeni kergitas.

Nii ei jaksanudki paljud enam jääda alles südaööl alanud Indigolaste, Eva Mitreikina või Eesti Keelte kontsertidele, ehkki igaüks neist esinejatest väärinuks kindlasti kuulamist.

Viru Folgi viimase päeva kontsertidest on olulisemad Veljo Tormise juubelikontsert, mis algab pealaval kell 15 ning kell 20 sealsamas algav ja festivalile punkti panev Haydamaky etteaste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles