Naise mure: mees süüdistab frigiidsuses

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Esimesed 15 aastat oli mu abikaasa väga õrn ja romantiline, aga viimase viie aasta jooksul on ta muutunud järjest kriitilisemaks. Ta ütleb kogu aeg, et ma olen liiga frigiidne ja ei taha proovida uusi asju, aga tegelikult pole ma kunagi ta lähenemiskatseid või ettepanekuid eemale tõrjunud. Mida rohkem ma üritan tema meele järgi olla, seda pahasem ta tundub. Mida ma tegema peaksin?» uurib lugeja Daily Mailis.

Vastab seksuaalnõustaja Rowan Pelling

Kui oleks võimalik, keelaks ma sõna «frigiidne» seksuaalsõnavarast üldse ära. Palju lihtsam on nimetada naist frigiidseks kui tunnistada endale, et sa ei suuda oma naist rahuldada. Seetõttu näitavadki mehe julmad sõnad palju rohkem hoopis tema enda kui sinu kohta.

Endas rahu leidmiseks püüa tema ebameeldivuse põhjuses selgusele jõuda, isegi kui selle avastuse hind võib olla kõrge. Mõnikord elavad inimesed end lähedaste peal välja siis, kui neil on tööl väga raske. Samuti võib mees naisele etteheiteid teha siis, kui tal on salasuhe või siis, kui ta seda tahaks. Mõnikord võib selles süüdistada abielu igavust. Kui te olete kakskümmend aastat koos olnud, on teisel partneril sind väga lihtne süüdistada just nendes samades asjades, mida ta alguses sinu juures hindas, kui sinusse armus. Usaldusväärne partner võib tunduda igavana.

Sellist kalki suhtumist, nagu oma kirjas kirjeldasid, võivad esile kutsuda ka rahaprobleemid, depressioon ja sõltuvus alkoholist, narkootikumidest või ravimitest.

Mainisid, et mees tahab proovida «uusi asju». Minu jaoks paljastab see, et mees kardab väljendada oma tõelisi ihasid. Sellest võib välja lugeda, et ta igatseb millegi sellise järele, mida enamik naisi väga innukalt proovida ei sooviks.

Mõtle nii: mees, kes unistab kolmekast või salasuhtest, võib juba ennatlikult rünnata oma abikaasat, kes on eeldatavasti sellest vastu. Ta valmistub ette olukorraks, kus saaks kuulutada, et naine on mõistmatu.

Tegelikult on matslik hoopis mees, kes õõnestab naise enesekindlust.

Tõenäoliselt mees ise ka teab seda, sest mida enam üritad talle meele järele olla, seda pahuramaks ta muutub.

On aeg mees proovile panna. Kui tal on suhe kellegi teisega (või kui ta unistab sellest), siis pead selle dilemmaga kohe silmitsi seisma. Teiselt poolt, kui su abikaasal on depressioon või sõltuvushäire, vajab ta professionaali abi.

Sa pead tema absurdsele frigiidsus-süüdistusele vastu hakkama. Hoopis tema tõrjub sind eemale, ja seni, kuni ta seda ei tunnista, olete te mõlemad õnnetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles