Kuidas võidelda liigse higistamisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trikotaažist kangaste ja võimalikult erksates kirjudes mustrites rõivastel on higilaigud vähem märgatavad.
Trikotaažist kangaste ja võimalikult erksates kirjudes mustrites rõivastel on higilaigud vähem märgatavad. Foto: SCANPIX

Kui higistamine ebameeldivusi tekitab, tuleks deodorandi asemel kasutada antiperspiranti, kanda puuvillaseid riideid ja vahetada iga päev jalanõusid, soovitas Aftonbladet.

1. Kasuta antiperspiranti. Antiperspirant ja deodorant on kaks erinevat toodet. Antiperspirant takistab higi eritumist, deodorant maskeerib higi lõhna.
Antiperspirandid (näiteks Maxim, Absolut Torr, Bats Creme) on liighigistamise all kannatavatele inimestele hädavajalikud. Nende koostisesse kuuluvad peamiselt mitmed alumiiniumisoolad. Tugevamad andiperspirandid sisaldavad 10-20 protsenti  alumiimiumkloriidi. Neid kantakse higistavatele piirkondadele ööseks, mil higinäärmed on puhkeseisundis. Liighigistamise korral tuleks neid kasutada iga päev, hiljem kaks-kolm korda nädalas või vastavalt vajadusele. Sageli piisab ühest-kahest kasutuskorrast nädalas. Ärritusnähtude vähendamiseks tuleb antiperspiranti panna kuivale ja tervele nahale, väga õhukese kihina ja hommikul nahka veega loputada.

2. Kanna avaraid, soovitavalt puuvillaseid rõivaid. Vali sellises toonis rõivad, millel higilaigud märgatavad pole.

3. WC-käies loputa samal ajal kaenla-aluseid ja kuivata neid tualettpaberiga

5. Ära kanna samu jalatseid kaks päeva järjest, sest nii öö jooksul ei pruugi need korralikult ära kuivada. Kanda tasuks kindlasti naturaalsest materjalist õhku läbilaskvaid jalanõusid ning imavast materjalist sisetaldu.

6. Pese iga päev antibakteriaalse seebiga jalgu. Pese ja kuivata hoolikalt varvaste vahed.

7. Kasuta jalatalki ja kanna avaraid suvejalatseid. Pihusta jalgadele mõnd higistamist vähendavat vahendit, näiteks Gutasepti

8. Muuda oma toitumist juhul, kui täheldad selle seost higistamisega ja higi lõhnaga. Proovi ära jätta kofeiiniga joogid, samuti tugevalt lõhnavad toiduained, nagu küüslauk ja sibul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles