Prantsuse metsades alasti matkajad on täbaras olukorras

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alasti matkajad.
Alasti matkajad. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal alasti matkamist lubav seadus on jälle tähelepanu all, pärast seda kui prantsuse nudistid politseiga Fontainebleau metsas kokku põrkasid.

62-aastane mees nimega Joel, kes on juba pikka aega armastanud looduses alasti liikuda, põrkas kokku politseiga, kui liikus koos matkagrupiga ühes Prantsusmaa kuulsaimas metsas, vahendab Prantsuse The Local.

«Kõndisin üsna laial metsateel, kui ühtäkki märkasin umbes 80 meetri kaugusel inimesi lähenemas. Tõmbasin endale kiiruga sarongi selga, kuid kui need inimesed lähemale jõudsid, selgus, et tegu on politseiga,» tsiteeriti Joeli Le Parisieni ajalehes.

«Nad ütlesid mulle, et vääritu enesepaljastamine on keelatud, tegemist on kuirteoga ja et minu vastu võetakse tarvitusele karmimad abinõud,» jutustas mees. «Mind kutsuti järgmiseks päevaks politseijaoskonda.»

Joeli sõnul käib ta tihti turismigrupiga paljalt jalutamas, kuhu kuuluvad ka naised ja lapsed. Tol saatuslikul päeval oli ta üksi, kuna ei leidnud ühtki matkaselli.

Sel nädalal, kui Joel Fontainebleaus kohtusse ilmus, süüdistati teda liputamises. Mõistagi keeldus mees nõustumast sellega, mida talle oli süüks pandud, mis tähendab, et tema juhus läheb edasi kriminaalasjana kohtusse. Kui ta süüdi mõistetakse, võib see tähendada kuni aastast vangistust.

Tegemist ei ole esimese naturisti või nudistiga, kel on tulnud probleeme politseiga ning kes on sattunud hätta pärast alasti ringi liikumist politseile vahele jäämisena. Enamik matkajaid, kes politseile vahele jäävad, maksavad trahvi ära ja võtavad süüdistused omaks ning nõustuvad hoiatusega, kuid põhimõttekindlamad, kes pole nõus, et sooritasid seksuaalkuriteo, lähevad kohtuni välja.

Need, nagu ka Joel, võivad pidada kohtuga lahingut väga pikka aega, mis võib minna kulukaks isegi juhul kui nad võidavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles