Räige rassism: abikaasat suudelnud «Vabastatud Django» näitlejannal pandi käed raudu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abikaasat suudelnud «Vabastatud Django» näitlejannal pandi käed raudu
Abikaasat suudelnud «Vabastatud Django» näitlejannal pandi käed raudu Foto: Brian James Lucas

Afroameeriklasest näitlejanna Daniele Watts suudles neljapäeval Los Angeleses oma valgenahalist abikaasat Brian James Lucast ja see päädis politsei kohaletulekuga.

Wattsil pandi käed raudu ja ta pidi istuma politseiautosse, kirjutas Variety. Paar kirjeldas juhtunut Facebookis.

«Täna panid kaks politseinikku mul käed raudu, kuna ma keeldusin tunnistamast, et ma olin avalikus kohas - täiesti riides olles - armastust väljendades midagi valesti teinud,» kirjutas Watts.

«Kui politseinik kohale jõudis, seisin kõnniteel puu kõrval. Rääkisin telefonis oma isaga. Teadsin, et ma polnud midagi valesti teinud ega kedagi kahjustanud, nii et kõndisin minema. Paar minutit hiljem rääkisin ikka veel oma isaga, kui kaks politseinikku mind kinni võtsid ja käed raudu panid,» kirjeldas Watts. «Politseiauto tagaistmel istudes meenusid mulle lugematud korrad, kui mu isa koju tuli ja politseinikud olid teda alandanud, kui ta polnud midagi halba teinud.»

Lucas seletas, mis tema arvates politsei käitumise taga oli.

«Võttes arvesse küsimusi, mida Daniele'ilt küsiti, kui ta juba telefonitsi oma isaga vestles, võisin järeldada, et kes iganes politsei välja kutsus (ja ka politseinikud), nägid rokkarist valget poissi ja kuuma musta tüdrukut ning arvasid, et me olime klient ja prostituut,» arvas Lucas.

«Nad panid tal käed raudu ja lükkasid ta järsult politseiautosse, kuniks nad tema tausta uurisid. Käeraudade paneku käigus tegid nad tema randme katki. Loomulikult lasid nad tal lõpuks minna, sest ta polnud kellelegi ohtlik.»

LAPD pressiesindaja ütles, et intsidendist pole ametlikku jälge, sest naist ei vahistatud ega toimetatud politseijaoskonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles