Zukerberg eitab Facebooki suurosalusest ilma jäämist

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu aprillis näitas Mark Zuckerberg San Franciscos toimunud Facebooki arendajate konverentsil muu hulgas ka graafikut, mille järgi on tema loodud suhtluskeskkonna kasutajate arv ületanud 400 miljoni inimese piiri.
Tänavu aprillis näitas Mark Zuckerberg San Franciscos toimunud Facebooki arendajate konverentsil muu hulgas ka graafikut, mille järgi on tema loodud suhtluskeskkonna kasutajate arv ületanud 400 miljoni inimese piiri. Foto: AFP/SCANPIX

Facebooki looja Mark Zukerbergi sõnul ei ole ta kirjutanud alla paberitele, kus loovutaks ettevõtte suurosaluse.

Maailma populaarseima sotsiaalvõrgustiku ümber on viimasel ajal olnud palju segadust, kuna arvatakse, et selle looja Mark Zukerberg kirjutas aastaid tagasi 84 protsenti ettevõttest kellegi teise nimele, vahendas nma.co.uk.

Segadus tekkis pärast seda, kui Facebooki üks juristidest ütles, et ettevõte pole päris kindel, kas taoline leping ikka allkirjastatud sai.

Nimelt väidab New Yorgi ärimees Paul Ceglia, et 2003. aasta aprillis kirjutas Zukerberg alla paberitele, kus suurosalus ettevõttest läks Ceglia kätesse, kuna ta investeeris Facebooki tuhat dollarit.

ABC World News uuris Zukerbergilt, miks ettevõtte juristid seadsid nimetatud dokumendi olemasolu küsimärgi alla, kust jäi omakorda mulje, et taoline leping tõesti ka tehti.

Zukerberg vastas seepeale uudistekanalile, et kui kellelgi on jäänud mulje, et õige dokument võib Facebooki juristide ja juhtkonna arvates eksisteerida, siis on see kontekstist välja rebitud, kuna on täiesti kindel, et suurosalust pole kellegi teise nimele kirjutatud.

Kuigi dokumendi originaali pole seni veel keegi näinud, on liikvel selle elektrooniline koopia, mille eheduses ei olda veel kindlad.

Ceglia seitsmeaastane dokumendiga avalikkuse ette tulekuga viivitamine on tekitanud palju küsimusi ja seadnud digitaalselt allkirjastatud lepingu ehtsuse kahtluse alla, kirjutas sfgate.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles