William ja Catherine`i teine laps lükkab prints Harry troonipärimise järjekorras viiendaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry, Cambridge`i hertsoginna Catherine ja prints William
Prints Harry, Cambridge`i hertsoginna Catherine ja prints William Foto: SCANPIX

Briti kuningakoda teatas, et prints Williami abikaasa, Cambridge`i hertsoginna Catherine ootab teist last.

Pärast paari esimese lapse, prints George`i sündi langes prints Williami vend prints Harry Briti troonipärimise järjekorras neljandaks, edastab Daily Mail.

Pärast Williami ja Catherine`i teise lapse sündi langeb aga juba viiendaks. Troonipärija on prints Charles, talle järgnevad prints William ja prints George.

Hoolimata sellest, kas Briti kuninglikku perre sündiv uus laps on poiss või tüdruk, võtab ta ikkagi Harry neljanda positsiooni.

Uus laps lükkab prints Andrew' troonipärimise järjekorras kuuendaks, printsi tütred, printsessid Beatrice´i ja Eugenie vastavalt seitsmendaks ja kaheksandaks.

Selle tõttu on üsna tõenäoline, et Harryst ei saa mitte kunagi Ühendkuningriigi kuningat.

Prints Harry saab 15. septembril 30-aastaseks.

Briti õukonna asjatundjate sõnul olevat Harry oma praeguse positsiooniga rahul ning tal on küllalt tegemist ning esindusfunktsioone.

Samas on Briti ajaloost teada, mil teisena sündinud laps on saanud troonile.

Kuningas George VI ei pidanud esmalt kuningaks saama, kuid kuna ta vanem vend, kuningas Edward VIII loobus troonist 1936. aastal, et abielluda ameeriklanna Wallis Simpsoniga, sai ta kuningaks.

George VI isa, George V ei oleks ka pidanud Briti troonile saama. Ta aga elas kauem kui ta vend, troonipärija prints Albert Victor, kes suri gripi tagajärjel 1892. aastal. George V sai kuningaks 1910. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles