Üks kord petja, alati petja?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Lõuna-Alabama ülikooli teadlased uurisid partneri petmist ning leidsid, et need, kes on ühe korra petnud võivad seda seda veel teha
USA Lõuna-Alabama ülikooli teadlased uurisid partneri petmist ning leidsid, et need, kes on ühe korra petnud võivad seda seda veel teha Foto: SCANPIX

USA Lõuna-Alabama ülikooli teadlased uurisid partneri petmist ning leidsid, et need, kes on ühe korra petnud võivad seda seda veel teha.

Teadlased uurisid 443 naise ja mehe suhteid ning esitasid küsimuse partneri petmise kohta, edastab news.com.au.

Paljastus, et kui suhte alguses petetakse, siis võib petmine jätkuda kogu suhte kestel. See suhe lõpeb tavaliselt lahkuminekuga.

Uuringu autori Joshua Fosteri sõnul investeerivad petjad suhtesse vähem ning on vähem pühendunud.

«Need isikud otsivad pidevalt romantilisi alternatiive, lootes et järgmine partner on eelmisest parem,» selgitas uurija.

Uuring paljastas ka selle, et suurema tõenäosusega võivad petta introverdid, mitte ekstraverdid. Põhjus võib olla selles, et introvertide tunded ei ole nii nähtavad kui ekstravertide omad ning nende petmisele on raskem jälile saada.

Partnereid petvatel ja sageli partnereid vahetavatel isikutel on nartsissistlikke jooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles