Pärnus selgub Eesti kaitslikum autojuht

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Pühapäeval, 25. juulil kell 11 toimub Pärnu Kaubamajaka kaubakeskuse parklas vigursõidusarja “Kaitslik autojuht” finaal.

Üritust korraldav Lenno Põder Eesti autokoolide liidust märkis, et tänavu suvel toimusid Pärnus, Tallinnas, Rakveres ja Tartus võistluse eelvoorud, kust pääsesid finaali kolme vanusegrupi (16-25aastased, 26-55aastsed ja 55aastased ja vanemad) iga regiooni neli paremat, kes hakkavad omavahel finaalis võistlema.

Pärnus peetaval finaalvõistlusel tuleb võistlejatel esmalt läbida 30 küsimusega teooriatest ja seejärel sõidutest, milles on mõni huvitav sõiduelement. Võisteldakse autokooli autodel, et kõigil oleksid võrdsed võimalused.

Juhtide sooritusi hindavad autokoolide kogenud õpetajad. Parimad võistlejad saavad auhinnad.
Ürituse pealtvaatajatele pakutakse samal ajal turvasimulaatoritel viibimise võimalust.

Võistlust korraldatakse, et propageerida kaitslikku autojuhtimist, mis tähendab autojuhi oskust ennetada liiklusõnnetustesse sattumist, aidates ühtlasi kaasa liiklusõnnetuses hukkunud inimeste arvu vähendamisele.

Üritus on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles