Müüdid petmise kohta, mis ei vasta tõele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik on kuulnud lugusid sellest, kuidas tuntud mehed Bill Clinton, Tiger Woods ja Arnold Schwarzenegger on oma naisi petnud. Seega, kui keegi suhtes osutub petjaks, siis on see kindlasti meespool, kas pole? Kuidas on aga lugu Meg Ryani, Tori Spellingu, Madonna, Jessica Simpsoni ja Jennifer Lopeziga? Üks suurimaid müüte ongi see, et petjad on alati mehed.

Browni ülikoolis töötav psühhiaater Scott Haltzman on enam kui kümme aastat uurinud meeste ja naiste suhteid ning abielu. Selle aja jooksul on Haltzman jõudnud järeldusele, et armusuhte üks suurimaid proovikive on see, kui üks partneritest läheb suhtest väljapoolt otsima intiimsust, olgu see siis füüsiline või vaimne, kirjutab AskMen.

«Kui saadakse teada, et keegi on kedagi petnud, tehakse kohe omad järeldused. Me elame ühiskonnas, kus sellised asjad vaikitakse maha ja kahjuks levib petmise kohta palju väärarusaamu,» selgitas Haltzman. Ta tõi välja suurimad müüdid, mis petmise kohta levivad, kuid mis ei vasta tegelikult tõele.

1. Kui kõrvalsuhe on avalikuks tulnud, siis ei saa paar enam kunagi õnnelik olla

Kõrvalsuhteid tuleb ikka ette ja inimesed on võimelised neist üle saama. Paaridel on võimalik oma suhe pärast petmist taas üles ehitada ja Haltzmani sõnul on paljude tema patsientide suhted pärast seda veelgi tugevamad. 

2. Petmine ei seisne vaid seksis, see on tingitud suhteprobleemidest

Mõnikord võib kõrvalsuhte eesmärgiks olla lihtsalt see, et üks partneritest tahab seksida kellegi teisega. Muidugi leidub ka selliseid inimesi, kes otsivad suhteväliselt midagi, mis nende emotsionaalseid vajadusi rahuldaks, kuid sageli juhtub, et petmise eesmärgiks on lihtsalt minna välja ja olla vahekorras mõne võõraga.

3. Kui kõrvalsuhtest puudub seks, siis ei saa seda petmiseks pidada

Paljud kõrvalsuhted ei hõlma üldse füüsilist poolt. Kui sa saadad vanale klassivennale sõnumeid ja kirjeldad oma kõige intiimsemaid fantaasiaid, siis kas seda võib pidada petmiseks? Sinu jaoks ei pruugi seda midagi erilist olla, kuid su partneri jaoks võib see olla solvav. Kui annad emotsionaalse osa endast inimesele, kellega sul võiks kunagi midagi tõsisemat välja kujuneda, siis see on petmine.

4. Kõrvalsuhe põhineb vaid seksuaalsel tõmbel

Nagu mainitud, on neid kõrvalsuhteid, mis leiavad aset vaid seksi eesmärgil, kuid enamasti otsitakse suhteväliselt ikkagi emotsionaalset sidet teise inimesega. Vahet ei pruugi kõrvalsuhet olla enamat, kui oma intiimsete mõtete jagamine, kuid samas tuleb tunnistada, et emotsionaalne lähedus võib kergesti seksini viia.

5. Kõrvalsuhted juhtuvad siis, kui armusuhtes on probleeme

Fakt: peaaegu igas abielus esineb probleeme. Kõrvalsuhted ei leia aset seetõttu, et paarisuhtes on probleemid. Kõrvalsuhteid esineb sellepärast, et partnerid ei tea, kuidas probleeme lahendada. Probleemide esinemine suhtes ei õigusta petmist.

6. Kes korra on petnud, petab veel

Kahjuks leidub inimesi, kes võivad tõesti mitu korda petta, kuid enamasti on kõrvalsuhted vaid ühekordsed nähtused. Afäär võib abielu rööpast välja lüüa või hoopis stabiilsemaks muuta. Selleks, et pärast kõrvalsuhet oma suhet paremaks muuta, peab petja olema täiesti aus. Ausus on esimene samm paranemise suunas.

7. Kõrvalsuhted leiavad aset nooremate ja atraktiivsemate kaaslastega

Mitte päris. Näiteks Arnold Schwarzeneggeril oli kõrvalsuhe oma majapidajannaga, kes polnud temast sugugi noorem. Võib juhtuda, et 60. eluaastates firmajuht otsib tõesti kõrvalsuhet mõne noore näitsikuga, kuid reeglina pole armukesed sugugi nooremad, rikkamad või atraktiivsemad kui meeste kaasad. Nad on lihtsalt midagi uut ja huvitavat.

8. Kõrvalsuhted juhtuvad sellepärast, et mehed vaatavad pidevalt ringi

Ei, enamasti leiavad kõrvalsuhted aset inimestega, kes sugugi ei otsi midagi taolist. See on eriti tõene juhtudel, kus partner on vaid ühe korra petnud. Afäärid saavad tavaliselt alguse sellest, kui kaks inimest tunnevad end teineteise seltsis väga mugavalt. Nad hakkavad oma mõtteid ja saladusi jagama ning nende vahel tekib emotsionaalne side.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles