Universal Music ja The Sun sõlmisid plaadilepingu

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar ja Suni uue albumi kujundus.
Tanel Padar ja Suni uue albumi kujundus. Foto: promo

Universal Music Finland & Baltics sõlmis rahvusvahelise plaadilepingu Eesti ühe populaarseima ansambliga Tanel Padar & The Sun. Bändi uus album «Ring» ilmub uue koostöö all poelettidele 23. juulil.


«Olles saavutanud Eesti muusikaturu juba peaaegu kõik võimaliku, oleme veendunud, et koostöö Universal Musicuga toob meile lisaväärtust nii siin Eestis kui välismaal. Maailma juhtiv muusikafirma pakub bändile võimalust arendada rahvusvahelist mainet ja avab kindlasti uusi uksi. Mis seal salata – see on meie jaoks ka auasi,» rõõmustas bändi laulja Tanel Padar uue lepingu üle.

«Koostöö kohalike juhtivate artistidega on osa meie strateegiast ning leping Eesti vaieldamatult number üks ansambliga toetab seda strateegiat,» ütles Universal Music Finland & Baltics tegevjuht Jarkko Nordlund. «Alustame koostööd Tanel Padar & The Suniga Eesti turul uue plaadi välja andmisega, aga meie eesmärgiks on tulevikus väljastada ka inglisekeelset materjali rahvusvahelise turu jaoks. Näeme bändis rahvusvahelist potentsiaali ning The Sun pääseb nüüd samasse peresse suurte kohalike ja rahvusvaheliste artistidega.» lisas Nordlund.

The Suni uus plaat „Ring“ tuleb välja 23. juulil
«Uue albumi näol on tegemist bändi neljanda kauamängivaga ning kindlasti on tegu eksperimenteerivama albumiga kui senised avaldatud materjalid.» arvab Tanel Padar. «Lugude valikul lähtusime enda nö kõhutundest, et kas jalg hakkab tatsuma või mitte,» muigab Tanel. Kõik plaadile jõudnud lood on bändiliikmete enda kirjutatud, sõnaseadmisel on kaasa löönud Aapo Ilves, Cram ja Jürgen Rooste. «On nii kütet kui ka hardushetki,» võtab bändi ninamees uue plaadi lühidalt kokku.

Kolm müügiedetabelite tippu tõusnud stuudioplaati, ühe inglisekeelse kogumiku, kontsert-DVD, kaks akustilist albumit ja kokku 8 hittsinglid väljastanud Tanel Padar & The Sun on andnud Eestis ja välismaal üle 600 kontserdi ning esinenud ka Metallica, Aerosmithi ja Alice Cooperi soojendusbändina.

Lisaks Tanel Padar & The Suni lepingule kinnitavad Universal Musicu kasvavat huvi Eesti muusikaturu vastu ka juba varasemalt algatatud koostööd selliste kodumaiste artistidega nagu Kerli, Metsatöll, Röövel Ööbik ning Malcolm Lincoln.

Universal Music Group on maailma suurim plaadifirma, mis tegeleb muusika füüsilise ning digitaalse müügi ja litsenseerimisega. Universali lipu alla kuulub artiste räpist roki ja klassikani – Metallica, U2, Lady Gaga, Eminem, Black Eyed Peas, Tokio Hotel, Björk, Andrea Bocelli, Diana Krall jpt. Universal Music on Baltikumis töötanud iseseisva esindusena 2008. aasta algusest ja Eesti päritolu artistidest esindab Tanel Padar and The Sunile lisaks veel nimesid nagu Kerli, Metsatöll, Röövel Ööbik ja Malcolm Lincoln.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles