Video: Austraalias pidasid hai ja kolmejalgne krokodill surmaheitluse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soolase vee krokodill ehk harikrokodill
Soolase vee krokodill ehk harikrokodill Foto: SCANPIX

Austraalias jäädvustati, kuidas kolme jalaga soolase vee krokodill ehk harikrokodill (Crocodilus porosus)  pidas võitlust haiga.

Turistidele avanes Põhjaterritooriumil Kakadu rahvuspargis Adelaide`i jõe ääres vaatepilt, kus 5,4-meetrine krokodill maadles tömpnina-hallhaiga (Carcharhinus leucas), edastab sky.news.com.

Tegemist oli Austraalia ühe tuntuma krokodilli Brutusega, kelle vanus arvatakse olevat 80 aastat.

Hoolimata sellest, et krokodillil puudub üks esijalg ning tal ei ole enam kuigi palju hambaid alles, suutis ta merelooma oma lõugade vahele haarata.

Üks juhtumit näinutest oli Andrew Paice, kes oli Adelaide´i jõel koos perega jõekruiisil. Mehe sõnul nägi ta seitsmeaastane tütar esmakordselt sellist vaatepilti.

«Olime matkajate ja giidiga jõelaeva pardal. Giidi sõnul on ta seda tööd teinud 30 aastat, kuid varem ei ole midagi sellist näinud. Ka talle oli see üllatus,» lausus mees.

Ta lisas, et nad liikusid Brutusest hiljem uuesti mööda ja siis oli krokodilli hammaste vahel midagi, mis võis olla kalauim või- saba.

Giidi sõnul oli see haisaba.

Kohalik meedia teatas eile, et Brutus tuli haiga peetud võitlusest välja võitjana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles