13 mõjuvat põhjust seksimiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seks võib olla aluseks õnnetundele ja tervele kehale. Kui vaevled stressi või muude terviseprobleemide käes, siis tasub oma partneriga kindlasti vahekorda astuda.

Healthmeup.com toob välja 13 põhjust, miks seks on kehale ja vaimule kasulik:

1) Vähendab stressi - Seks aitab suurel määral leevendada stressi. Rottide peal tehtud uuring näitas, et seksuaalselt aktiivsed rotid olid vähem närvilised kui need, kes ei seksinud.

2) Langetab vererõhku - Kallistused ja seks võivad parandada sinu vererõhku.  Seks langetab diastoolset vererõhku, mis on ka uuringutega tõestatud.

3) Parandab immuunsussüsteemi - Kas haigestud kergelt erinevatesse haigustesse? Seks on lahenduseks külmetuse ja teiste terviseprobleemidega võitlemiseks, sest see parandab sinu immuunsussüsteemi.

4) Põletab kaloreid - Kui sa tahad kaalu langetada, siis tasub seksi lisada oma igapäevasesse treeningkavasse. Igapäevaselt seksides võid sa põletada ligi 700 kalorit nädalas.

5) Tugevdab südant - Lisaks kalorite põletamisele parandab seks sinu südame tööd. Seks vähendab suurel määral südamerabanduse ja muude südamehaiguste riski.

6) Vaigistab valu - Mõnu on kõige tõhusam ravim valu vastu. Näiteks kui kannatad pidevate peavalude all, siis seks võib olla lahendus.

7) Suurendab usaldust ja intiimsust - Seks vallandab inimese kehas õnnehormoonid. Kui tunned, et sinu suhe hakkab koost lagunema või usaldus hakkab kaduma, siis seks võib need kahtlused minema pühkida. Paarid muutuvad seksiga lähedasemaks ja tekitab usaldustunnet.

8) Väiksem risk saada vähki - Regulaarne seemnepurse vähendab meestel eesnäärmevähi tekkimise võimalust. Austraalia uuringu järgi oli kõige väiksem risk saada seda tüüpi vähki meestel, kellel oli seemepurse vähemalt 21 korda kuus.

9) Tugevamad vaagnalihased - Seksi ajal kasutatakse mitmeid lihaseid ja regulaarne seksuaalelu aitab teil saavutada võimalikult tugevad vaagnalihased. Korrapärane seks suurendab sinu põiepidavust ja parandab soolestiku tööd.

10) Parandab und - Peale seksi tuleb alati hea uni, sest see mõjub sama moodi nagu trenn. Seks lõdvestab sinu keha ja muudab sind uniseks.

11) Korrapärane menstruatsioon - Seks aitab kaasa normaalsele menstruatsioonitsüklile. See mõjutab hormoone, mis seda tsüklit kujundavad. Lisaks vähendab see stressi, mis on peamine põhjus, miks naistel päevad hilinevad.

12) Pikendab eluiga - Terve süda, tugevamad lihased, korras vereringe ja õnnetunne on tegurid, mis võimaldavad sul võimalikult kaua elada. Uuringu järgi elavad regulaarselt seksivad mehed kauem kui need, kes astuvad vahekorda harva.

13) Parandab sperma kvaliteeti - Kui tahad saada lapsi, siis regulaarne seemnepurse parandab meeste sperma kvaliteeti. Tänu sellele asenduvad munandites vanad seemnerakud uutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles