Katse Soomes: jäätis ei sulanud olles kaks päeva 30-kraadi juures

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katse Soomes: jäätis ei sulanud olles kaks päeva 30-kraadi juures
Katse Soomes: jäätis ei sulanud olles kaks päeva 30-kraadi juures Foto: Wikipedia.org

Soomes tegi tarbija katse, pannes küpsisejäätise kaheks päevaks 30-kraadisesse kuumusesse.

Ilkka Turunen ostis selle nädala teisipäeval Orimattila Lidli kauplusteketi kauplusest kahe küpsise vahel oleva jäätise, edastab iltalehti.fi.

Ta oli paar päeva varem lugenud juhtumist USAs, kus üks naine oli unustanud küpsisejäätise mitmeks päevaks päikses kätte ning jäätisega ei juhtunud midagi.

Turunen otsustas katsetada, kas see vastab tõele. Ta tegi katse Lidlis müüdava jäätisega ning nägi, et see kuumas ei sulanud. Ta saatis katsest meediale ka fotod.

«Pakil seisis, et jäätist tuleb hoida miinus 18 kraadi juures ning üles sulanud jäätis ei saa uuesti külmutada. See jäätis ei sulanud üldse,» muigas mees.

Turunen pani kahe küpsise vahel olnud jäätise kaheks päevaks rõdulauale päikese kätte.

«Seal laual oli vähemalt 30 kraadi sooja,» lisas soomlane.

Turunen on ka varem ostunud Lidlist Gelatelli jäätist, kuna talle meeldib selle maitse.

«Tundub, et selles on mingeid väga kummalisi aineid. Enam ma seda jäätist ei osta,» jätkas soomlane.

Gelatelli jäätise pakendil on koostis: rasvatu piim, nisujahu, suhkur, glükoosi-fruktoosisiirup, taimerasv, margariin, kakaopulber, glükoosisiirup, vanilje aroom, emulgaator, stabilisaatorid (levapuujahu ja gurkumi), kergitusaine (naatriumvesinikkarbonaat ja ammooniumvesinikkarbonaat), odralinnas, odralinnasejahu ja sool.

Lidli esindaja Pilvi-Sisko Riikonen selgitas, et Gelatelli jäätis on taimerasval põhinev jäätis, mis soojas pehmeneb, kuid ei sula vedelikuks nagu piima- ja koorejäätis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles