The Times: Sofi Oksanen on Soome Stieg Larsson

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofi Oksanen
Sofi Oksanen Foto: SCANPIX

Briti ajaleht The Times (artikli lugemiseks vaja registreerida) avaldas intervjuu Sofi Oksaneniga, milles artikli autor ennustab soome-eesti kirjanikule suurt tulevikku.

«Tal ei ole lohetätoveeringut, aga Soome kõige kuumem krimikirjanik on varsti sama tuntud kui Stieg Larsson,» vahendab Helsingin Sanomat Timesi artiklit.

Oksanen käis hiljuti Londonis reklaamimas oma Suurbritannias äsja ilmunud menuromaani «Puhastus» ja Timesi hinnangul on 2004. aastal surnud Larsson saanud endale «põhjamaise konkurendi».

Times meenutab, et Oksaneni raamatuid on praegu müüdud vaid sadades tuhandetes võrreldes Larssoni miljonitega. «Kuid varsti jõuab ta talle järele.»

Briti ajalehe sõnul on raske Oksaneni kirjanikuna klassifitseerida: «Tekst on kirjanduslik, isegi poeetiline, kuid teemad kommertslikud.» Timesi ajakirjaniku arvates on Oksanen seepärast nagu «kirjanduslik Lady Gaga».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles