Kuumalaine Washingtonis: elanikud, palun kastke puid!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Ben Stiller Washingtoni roheluses.
Näitleja Ben Stiller Washingtoni roheluses. Foto: SCANPIX

USA pealinn Washington on uhke oma roheliste tänavate üle, kuid praegu linna haaranud kuumalaine ähvardab põlispuud kuivusega hävitada.

Selle ennetamiseks väljastasid linnavõimud kummalise teate, milles paluvad linnaelanikel puid kasta.

Linnavalitsuse haljastusosakonna teatel soovivad nad, et võimalikult paljud inimesed tänaval puid kastataksid.

Viimastel päevadel on põrgukuumus Washingtonis kuni 37 kraadini küündinud.

«Kuumalaine ja harilikud linnas kasvamisega kaasnevad probleemid tekitavad puudele suurt stressi,» ütles linna peaaednik John Thomas, kes Washingtoni 140 000 puu olukorda jooksvalt jälgib.

«Palume, et elanikud ja kaupmehed aitaksid oma kodude ja kontorite läheduses asuvaid tänava-äärseid puid kasta,» edastas ta võimude palve.

Inimesed, kes soovivad puude eest hoolt kanda, saavad oma nime kirja panna ja peavad seejuures ära märkima, kas tahavad suvehooajal ühe või enamate puude kastmise eest vastutada.

Projektiga liitujatele jagab linnavalitsus tasuta kastmisseadmeid, mis pannakse ümber puu tüve ja täidetakse kord nädalas veega. Seejärel nõrgub vesi aeglaselt mööda puutüve alla.

«Puud on ilma tõttu tõesti ohus,» rõhutas linnavõimu esindaja John Lisle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles