Kuidas kaitsta oma juuksevärvi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värvitud juuksed vajavad õiget hooldust, et värv püsiks peal ilusa ja säravana. Kui tahad juuksevärvi kauem säilitada, siis on soovituslik järgida teatuid põhimõtteid.

Seitset nippi, kuidas oma juuksevärvi kaitsta, vahendab WebMD.com:
 

1) Pese juukseid harvemini - Juuste värvimine on suhteliselt kallis ja see on tõeline investeering sinu välimusse. Peale värvimist oota vähemalt üks päev, enne kui oma juukseid uuesti pesed. Pese juukseid šampooniga mitte rohkem kui kaks või kolm korda nädalas. Nii püsib värv ilusana peas võimalikult kaua.

2) Kasuta spetsiaalseid pesuvahendeid - Kõik šampoonid ja palsamid ei ole ühe ja sama toimega. Kasuta spetsiaalset värvitud juustele mõeldud šampooni ja palsamit, mis ei sisalda sulfaate. Sulfaadiga palsamid võivad muuta värvi tuhmiks. Värvitud juustele mõeldud šampoonid aitavad juukseid hoida säravana ja värv tundub värske.

3) Hoidu veest - Kuum vesi kulutab värvi kiiremini kui külm vesi. Seega tasub juukseid pesta leige või külma veega. Ujulas käies on soovituslik kasutada ujumismütsi, sest basseinis sisalduv kloor võib juuksevärvi muuta ja kahjustab juukseotsi.

4) Kasuta palsamit ja tee juuksemaske - Värvitud juuksed vajavad erilist niisutamist ja pidevat hooldust. Seda aitavad teha erinevad juuksemaskid, mida võib ka kodus ise valmistada. Nii püsivad juuksed tervena ja näevad head välja.

5) Väldi päikesepaistet - Ilusal päeval on mõnus päikese käes viibida, kuid see ei mõju sinu juustele hästi. Tugev päikesepaiste võib muuta sinu juuksevärvi tuhmiks ja elutuks. Selle vältimiseks kasuta päikese käes viibides spetsiaalseid spreisid, mis kaitsevad juukseid kahjuliku UV-kiirguse eest. Veel parem on kanda päikesepaistelistel ilmadel kübarat või muud peakatet.

6) Hallide juuste puhul tuleks lasta juukseid salongis värvida - Isegi kui sa oled aastaid kodus juukseid värvinud, siis hallide karvade tekkimisel on soovitatav minna juuksuri juurde. Hallide juuste puhul on värvimisel ühtlast tulemust väga raske saavutada ning seda peab tegema professionaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles