Olustveres kõlavad saksofonid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere loss
Olustvere loss Foto: Elmo Riig / Sakala

Teist suve pakub mittetulundusühing Muusikasõprade Selts koostöös «Unustatud mõisate» projektiga kammerkontserte. Järgmistel mõisapäevadel, 10. ja 11. juulil antakse kümme kontserti, neist üks ka Viljandimaal.

Pühapäeval, 11. juulil kell 12 esineb Olustvere lossis saksofonikvartett Quattro Quarti kavaga «Kuuvalgel».

Saksofonikvartett on muusikaloos üpris hiline nähtus ning tema originaalrepertuaar on seetõttu võrdlemisi piiratud, kuid Quattro Quarti fantastiliselt homogeense koosseisuga sobib korraldajate sõnul ideaalselt esitada seadeid barokiajastust tänapäevani.

Kava on valitud põhimõttel, et teosed mõjuksid mõisaatmosfääris suviselt ja kergelt. Kindlasti pakuvad paljudele äratundmisrõõmu Claude Debussy kuulus meeleolupala «Kuuvalgus» ja Astor Piazzolla meeleline «Adios Nonino», lisaks tuleb ettekandele ka Johann Sebastian Bachi, Domenico Scarlatti ning George Gershwini igihaljast loomingut.

Quattro Quarti on välja kasvanud Eesti muusika- ja teatriakadeemia saksofonikvartetist ning on veidi varieerunud koosseisuga tegutsenud 2005. aastast.

Praegu kuuluvad ansamblisse Jandra Puusepp, Eve Neumann, Liis Mäevälja ja Maret Melesk. Kõik nad on hiljuti lõpetanud muusikaakadeemia klassikalise saksofoni erialal ning täiendanud ennast magistrantuuris ja välismaal. Praegu tegutsevad nad tegevmuusikute ja õpetajatena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles