Meditsiiniteenistus: laulupeole tulles võta kaasa peakate ja joo vett

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeo esimese kontserdi publik ja melu.
Laulupeo esimese kontserdi publik ja melu. Foto: Liis Treimann, Tairo Lutter, Erik Prozes

Laulu- ja tantsupeo meditsiiniteenistus tuletab meelde, et tänase päikeselise ilmaga tuleks laulupeole tulijatel võtta kindlasti kaasa peakate ning tarbida ohtralt vett.

Kuna tänane ilmateade lubab kuuma ja päikselist ilma, siis soovitab laulu- ja tantsupeo meditsiiniteenistuse juht Erik Velleramm peolistel kindlasti kaasa võtta päikesekreem, otsida välja peakatted ja hoida läheduses joogipudelit, sest väljakutel on ka veepudeli täitmise võimalus. Puhkehetkedel tuleks otsida varjulisi kohti, mitte lamada päikese käes. 

«Päikeselise ilmaga muutub ka laulukaare alune umbseks. Kohe, kui lauljad tunnevad end laulukaare all halvasti, tuleks endast märku anda, lehvitades lauliku punase sisekaanega. Samuti palume kõigil oma kaaslastel silma peal hoida ning vajadusel abi kutsuda. Meditsiiniteenistus jälgib laulukaare all toimuvat pidevalt,» ütles Velleramm.

Nii Kalevi staadionil kui ka lauluväljakul liiguvad ringi esmaabiosutajad, kelle tunneb ära neoonkollase vesti järgi, millel on kirjas «esmaabi» / «first aid». Samuti on kohal kiirabibrigaadid, kes on valmis vajadusel kiiresti reageerima. «Kõige kiiremini saab abi meditsiinitöötajate poole pöördudes. Esmaabi osutajad liiguvad kõikjal mööda väljakut ja ümber staadioni,» lisas Velleramm.

Territooriumile ei ole lubatud kaasa võtta:

a) alkohoolseid jooke;

b) klaas-, plekk-, plastik- või muid anumaid, mille sisu või purunemine võivad ohustada enda või teiste isikute turvalisust;

c) esemeid, mis võivad ohustada (tulenevalt eseme kujust, materjalist, gabariitidest või purunemisest) enda või teiste turvalisust või takistada kellelgi üritusel osalemist ja etenduse jälgimist või külastajate liikumist territooriumil, sh vihma- ja päevavarjud, suuremõõduline pagas jms;

d) narkootilisi, pürotehnilisi, kergesti süttivaid, mürgiseid, radioaktiivseid, määrivaid, tugevalõhnalisi aineid, samuti kõikvõimalikke ebaselge koostisega ained;

e) külm- ja tulirelvi;

f) rulluiskusid, rulasid, jalgrattaid;

g) lemmikloomi.

Korraldaja tuletab ka meelde, et väravas ei võeta hoiule mingeid esemeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles