Galerii: XXVI laulu-ja XIX tantsupeo uhke rongkäik Tallinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna toimus Tallinnas XXVI laulu- ja XIX tantsupeo uhke rongkäik.

 

Täna kell 14.00 startis Vabaduse väljakult XXVI laulu ja XIX tantsupeo rongkäik, mis koosnes 15 maakonna, kolme linna ja väliskülaliste kolonnidest. Kokku osales rongkäigus rohkem kui 42 000 peolist.

Rongkäigu peas liikusid peo üldjuhid, dirigendid ja peo tuli, mida saatsid kaks hobukaarikut. Peorivi kõige ees sammusid Tallinna peolised, kes alustasid liikumist Vabaduse väljaku juurest, Pärnu mnt ristmiku lähedalt.

Edasi väljusid maakondade ja linnade kolonnid tähestiku järgi, alustades Harjumaast. Rongkäigu kolonnid rivistati üles ja liikumine kogu teekonnal toimus kaheksa inimesega ühes reas.

Rongkäigu üldjuht Jaanus Väljamäe sõnul oli rongkäigu marsruut kõigile tuttav ja pea viie kilomeetrine teekond kulges Vabaduse väljakult mööda Pärnu maanteed, Narva maanteed ja Pirita teed ning jõudis välja Tallinna Lauluväljakule. Kolonn sisenes lauluväljakule Mereväravatest ja liikus laulukaare alla.

Rongkäigus silma paistmiseks olid peolised oma kolonni kaunistamisel lähtunud piir- või kogukondlikust eripärast ja võtnud aluseks ennekõike laulu- ja tantsupeo üldise kujunduskontseptsiooni. Tänavu oli  selles kasutatud kaunistusi, mis on valminud näpunööri tehnikas.

Pealtvaatajate huvi rongkäigu vastu oli erakordselt suur.

Vaata pilte ja videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles