Video: kes ise ei oska kokteile segada, saab abi koolituselt

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kingitus.ee pakkus Naine24 toimetusele võimalust proovida oma valikust üht elamuskingitust. Nõnda leidsimegi end ühel toredal päeval Eesti suurimast kokteilibaarist Butterfly Lounge’ist, kus baari asutajad Heinar Õispuu ja Kristo Tomingas näitasid ette, kuidas kokteile kokku segada.

Kes veel ei tea, siis tasub märkimist, et Heinar Õispuu ja Kristo Tomingas on Eestis ühed hinnatuimad kokteilimeistrid, kes on rahvusvahelistelt võistlustelt toonud koju ohtralt auhindu. Oma kokteilibaaris viivad nad läbi ka koolitusi, kus õpetatakse jooke segama ja jagatakse kasulikke nippe. Seda kõike põnevate lugude saatel, mida meie koolitusel oli Kristol varrukast võtta nii palju, et saime mõnuga kõkutada.

Kokteilikoolitusel saime näiteks teada, et Mojito valmistamisel ei tohiks laimi ja münti väga katki pressida, kuigi seda sageli tehakse. Tegelikult tasub laimi pigistada vaid veidi ja mündi lõhn tuleb hästi esile juba siis, kui sellele käte vahel plaksu lüüa.

Kui kokteilimenüüle pilk peale visata, hakkab kohe silma, et jookidel on tihtipeale väga eriskummalised nimed. Heinar Õispuu sõnul on kokteilidele nime panemine loominguline protsess, kusjuures nimest oleneb väga palju, kas kokteil osutub populaarseks või mitte. Siit tulebki põhjus, miks nii paljude kokteilide nime sees on sõna «seks».

Vallatute nimedega kokteile naudivad Eestis eelkõige naised. Heinar ja Kristo on oma alal tegutsenud juba pikalt ja märganud, et siinsed mehed väga kokteile ei joo, sest kardavad magusaid jooke ja peenutsemist. Pingevabam on tellida õlut kui Sex on the Beach’i.

Vaata lähemalt videost, mida kokteile tehes silmas pidada!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles