Stroomi randa kolinud noortekeskus kutsub tantsima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haide Kuivas Kopli noortekeskusest on üks Stroomi ranna noortekeskuse korraldajatest.
Haide Kuivas Kopli noortekeskusest on üks Stroomi ranna noortekeskuse korraldajatest. Foto: Liis Treimann

Täna keskpäeval alustas Stroomi rannas taas oma tegevust ranna noortekeskus, mis kuu aja jooksul pakub 7-26-aastastele noortele rannas tegevust sportmängude, tantsutöötubade ja meisterdamise näol.

Ranna noortekeskus toimub sel aastal juba neljandat korda ning sel aastal on läbivaks teemaks tants, rääkis Postimees.ee'le üks korraldajatest Haide Kuivas.

Avamisel esinesid afro-reggae noorte trummiorkester Trumm-It Kopli noortekeskusest, tantsupoisid, breiktantsijad ning tüdrukute laulukoor.

«Ranna noortekeskus lähtub tänava noorsootöö ideest, mille järgi peavad noorsootöötajad minema sinna, kus on noored, mitte neid ainult keskustes ootama,» seletas Kuivas.

Tema sõnul on ranna noortekeskus vaid osa pidevast noorsootööst. See peaks pakkuma sisukat ja arendavat tegevust neile noortele, kes suvel laagris või malevas pole, olema alternatiiviks nö kaubanduskeskustes chillimisele.

Ranna noortekeskuses toimuvad tantsutöötoad kuu aja jooksul igal teisipäeval ja neljapäeval. Huvilistele õpetatakse kaheksat eri tantsustiili - breiki, hip-hop’i, kõhutantsu, jazzi, latinot, electrot, popping’ut ja house’i.

Lisaks toimuvad viimasel ranna noortekeskuse tantsuvõistlused breiktantsu ja hip-hop stiilides. Finaali pääsejad selgitatakse igal kolmapäeval toimuvates eelvoorudes.

Vähemalt avamisel paistis nooremate huvi ranna noortekeskuse vastu suur. Rinnamärkide ja näomaalingute korraldajatel polnud mahti hinge tõmmata. Trummiorkester, tantsijad ja lauljad meelitasid kohale arvukalt huvilisi.

Ainsana paistis ranna noortekeskuse avamine härivat üht vanemat daami, kes müra pärast kurtis ja muretses, ega terve juulikuu rannas trumme ja kanistreid ei taota.

Kuivase sõnul on ranna noortekeskusesse oodatud kõik noored. «Tegevust on meil kõigile. Tegevused on mõeldud küll 7-26 aastastele, kuid nooremaid küll keegi ära ei aja,» rääkis ta. Kuivase sõnul pole neil aastatega tekkinud ka keeleprobleeme – eesti ja vene noored tegutsevad koos ning on alati ühise keele ja üksteisemõistmise leidnud.

Noortekeskus on avatud esmaspäevast reedeni kella 11-16 ning sel ajal saavad noored seal tasuta oma aega aktiivselt sisustada. Peamine, mida pakutakse, on võimalus midagi ise ära teha. Sinna alla kuuluvad nii rinnamärkide meisterdamine, näomaalingud, kunstitöötoad, tantsu- ja spordivõistlused. 

Vihmaste ja külmade ilmade korral viiakse ranna noortekeskuse tegevused üle Tallinna Noorsootöö Keskuse (TNK) noortekeskustesse. Lisaks sellele on suvi läbi avatud neli Tallinna noortekeskust, mis TNK alla ei kuulu.

Kui tänavu keskendutakse tantsule, siis üle-eelmisel aastal keskenduti turvalisuse ja tervise teemadele, eelmisel aastal integratsioonile, teiste keelte ja kultuuride õppimisele.

Eelmisel aastal osales ranna noortekeskuse tegevuses 16 päeva jooksul umbes 3200 ning üle-eelmisel aastal 14 päeva jooksul ligi 2700 noort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles