Uuring: mehed ei näita seda välja, kuid on emotsionaalsemad kui naised

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Poistele õpetatakse maast-madalast, et mehed ei nuta. Mees peab olema tugev ja ei tohi oma tundeid välja näidata. Õnneks on hakatud üha rohkem mõistma, kui väär selline suhtumine on, kuid sellest hoolimata on paljud mehed harjunud oma tundeid varjama.

Mindlabi värske uuring tõestab, et tegelikult on mehed hoopis emotsionaalsemad kui naised, vahendab Daily Mail.

Eksperimendi käigus paluti meestel ja naistel vaadata samu südantsoojendavaid videoid. Selgus, et meeste füsioloogilised reaktsioonid seepeale olid tugevamad kui naistel. Kui meestelt ja naistelt pärast filmide vaatamist nende tunnete kohta aru päriti, hindasid naised end emotsionaalsemaks kui mehed.

Uuringu juht, neuropsühholoog doktor David Lewis sõnas uuringu tulemusi kommenteerides, et soostereotüübid on meile peale sunnitud. «Me kipume meeste ja naiste vahelisi erinevusi liialt lihtsustama ja üldistama. Suurema tõenäosusega keskendutakse nendele tõenditele, mis toetavad levinud soostereotüüpe. See uuring viitab, et mehed on sama tundlikud kui naised, mõnikord isegi tundlikumad, kuid ei taha samas oma tundeid avalikult välja näidata, sest ühiskond ei oota neilt seda,» sõnas Lewis.

Eksperimendis osales 15 isa ja 15 ema. Neile näidati nii pilte kui videoklippe ja samal ajal mõõdeti vastava aparaadi abil, kuidas nende organism kujutistele reageerib. Uurijatele hakkas eriliselt silma meeste reaktsioon videole, kus näidati sõduri taaskohtumist oma tütrega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles