Kuus levinud seksivigastust ja kuidas neid ravida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seks on nauditav tegevus, kuid vahel võib see lõppeda mõne ootamatusega. Sellega võivad kaasneda ebameeldivad vigastused, mis võivad põhjustada suurt peavalu.

Women’s Health Magazine pani kokku kuus kõige levinumat seksivigastust, mida günekoloogid on oma töö juures täheldanud:
 

  • Tupe rebenemine – Tegemist on tõenäoliselt kõige levinuma seksivigastusega. Sa tead, et see on juhtunud, kui sul tuleb tupest verd või seal piirkonnas esineb tugev valu.
    Lahendus: Rebenemine tuleb liigsest kuivusest, seega lahendus on lihtne: veendu enne seksi, et su tupp on piisavalt märg või kasutage libestit. Kui see ei aita, siis tuleb pöörduda günekoloogi juurde. Enamik tuperebenditest on väikesed ja paranevad ise.
  • Midagi jääb tuppe kinni – Kaks kõige levinumat võõrkeha, mis tuppe kinni jäävad, on unustatud tampoonid ja vahekorra ajal kasutatavad kondoomid.
    Lahendus: Kui see juhtub, siis jää rahulikuks ning tea, et kõik saab korda. Kõige parem on oodata 10 kuni 15 minutit peale seksi, kuni vagiina on jälle tavalises suuruses. Siis on lihtsam üritada seda rahulikult kahe sõrmega välja võtta. Kui see ei õnnestu, siis pöördu võimalikult kiiresti arsti juurde.
     
  • Marrastused – Marrastused võivad tekkida siis, kui te peaksite voodis seksimise asemel tegema seda näiteks maas kõva pinna peal.
    Lahendus: Pese kahjustunud piirkonda vee ja antibakteriaalse seebiga. Kui tegemist on lahtise haavaga, siis enne plaastri/sideme peale panemist puhasta seda antiseptikuga ja määri peale antibakteriaalset kreemi. Järgmine kord tasub kõval pinnal seksides midagi pehmet siiski alla panna.
  • Seljavigastus – Vahel võib liigselt hullates oma seljale liiga teha.
    Lahendus: Pane oma alaseljale külma peale, et valu leevendada ja tuimestada. Kui valu taandub, siis pane peale sooja, et oma lihaseid rahustada. Lõpuks võib vajadusel võtta valuvaigistit ja puhata paar tundi.
  • Seennakkus – Enamik naisi, kes saab seksist seennakkuse, saavad selle oraalseksist või siis kui peenise külge on tema enda sülge jäänud.
    Lahendus: Esmalt veendu, et tema peenis on puhas, kui ta sinusse siseneb. Isegi siis, kui see tähendab, et ta peab peale eelmängu vannituppa minema. Kui sa saad seennakkust rohkem kui neli korda aastas, siis sa võid sellele lihtsalt vastuvõtlikum olla. Sel puhul konsulteeri oma günekoloogiga, et probleemile parim lahendus leida.
  • Kuseteede põletik – Kõik, kellel see olnud on teavad, et see on tõeline piin. Selle põhjuseks on tavaliselt liiga palju seksimine.
    Lahendus: Kõige olulisem on veenduda, et su tupp oleks seksi ajal piisavalt märg ja et partner ei siseneks sinusse liiga vara või kõvasti. See aitab ennetada ärritust, mis võib põhjustada kuseteede põletikku. Lisaks käi enne ja pärast seksi pissil – see aitab vabaneda liigsetest bakteritest. Kui sa oled kuseteede põletikule väga vastuvõtlik, siis joo regulaarselt jõhvikamahla – see aitab samuti baktereid vähendada.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles