Kümme nõuannet, kuidas internetist tõelist suhet leida

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänapäeval muutuvad aina populaarsemaks erinevad tutvumisportaalid, kust osad inimesed leiavad kaaslase terveks eluks. Kuid interneti teel partneri otsimine on samuti väga strateegiline.

Psychology Today toob välja kümme põhimõtet, millele tuleks tähelepanu pöörata internetist suhte otsimisel:

1. Potentsiaalse partneri otsimine internetist on projekt, mis vajab nii aega kui ka energiat. Kui otsid pikaajalist suhet, siis võta see omale eesmärgiks. Oluline on õige mõtteviis: sisenda endale, et sina kontrollid seda protsessi.

2. Kui sa otsid kaaslast tutvumisportaalidest, siis koosta oma profiil koos sõbraga – see aitab sinus parima välja tuua. Ära ole liialt hõiskav või liialt kriitiline enda suhtes. Koosta oma profiil lõbusalt ja konkreetselt ning ära tundu liiga lapselik. Informatsiooni enda kohta tasub edasi anda ka piltidega – näites foto sinust oma huvialaga tegelemas.

3. Sirvi profiile. Vali välja kolm või neli meest, kes sulle huvi pakuvad. Kui sa kellegagi ühendust võtad, siis too välja midagi tema profiilis mainitut. Kui keegi tunneb sinu profiili vastu huvi ja kirjutab sulle, siis jäta meelde, et sul ei ole kohustust talle vastata. Ise otsustad, kas sa tahad seda teha.

4. Alusta meilivahetust mitmete väljavaadetega. Enne näost näkku kohtumise välja pakkumist kirjuta talle kõige rohkem kaks-kolm e-maili. Inimene, kes tahab pikemalt meili teel suhelda, ei ole huvitatud tõelisest suhtest. Ta lihtsalt naudib meili teel flirtimist. Väldi seda inimest – ta võib olla abielus, teises suhtes või lihtsalt veider. Minge kohvile või dringile mugavasse kohta. Räägi asjadest, mida sulle teha meeldib, oma tööst või hiljutistest kogemustest. Jõua kohtingule õigeaegselt – kohale ilmumine on edu aluseks!

5. Pööra tähelepanu sellele, kas teie vestluses on hea tasakaal. Kas kumbki teist domineerib? Kas te leiate ühiseid huvisid? Väldi rääkimist sinu või tema probleemidest. Ära anna talle oma probleemide osas nõu, isegi kui ta küsib seda. See on halb viis, kuidas suhet alustada. Jääge vestlusteemadega positiivseks.

6. Anna alles pärast kohtingut lubadusi ning jää selle juurde, hoolimata sellest, kuidas asjad sujuvad. Kui sulle ei meeldi see inimene, siis on sul hea põgenemistee olemas. Kui teil oli koos tore ning sa oled temast huvitatud, siis ütle talle see selgelt välja. See võib tunduda liiga otsekohesena, kuid tegelikult pole selles midagi halba.

7. Paku arve poolitamist. Ära eelda ega oota, et su kaaslane terve arve üksi maksaks. Tänapäeval saavad naised olla edukad ning teenida sama palju kui mehed.

8. Oota, kas ta saadab sulle peale kohtingut meili või sõnumi. Kui mitte, siis tõmba ta oma nimekirjast maha. Ta ei ole huvitatud või vaba. Alusta uuesti.

9. Kui ta saadab sulle meili või sõnumi (või lausa helistab), siis vasta ja paku välja uus kohtumine. See peaks olema tõeline kohting kindlaks määratud aja ja kohaga. Kui ta ei lähe sellega kaasa ning vastab ebamääraselt, siis ära arvesta sellega – tõenäoliselt seda ei juhtu.

10. Peale kohtumist veidratel aegadel tulnud flirtivad sõnumid, kus ta ei paku välja uut kohtamise aega, on valepositiivsed. Ära ole nendest pimestatud. Tõenäoliselt tal on lihtsalt igav ja ta pelgalt lõbustab ennast. Vasta ainult siis, kui sa oled teda läinud nädala jooksul päriselus näinud.

Kui sa hakkad kedagi regulaarselt nägema (vähemalt kord nädalas), siis arvesta, et see on kõigest suhe algus. Võta asja rahulikult ja õpi teda tundma. Veendu, et ta oleks järjepidev, usaldusväärne ja austusväärne. Kui te ei jaga samu põhimõtteid ja eesmärke, siis peab otsinguprotsessi uuesti alustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles