Video: 18-sentimeetrise sabaga poiss on Indias jumala staatuses

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indias peetakse ahvijumala Hanumani maapealseks kehastuseks poissi, kelle alaseljast kasvab välja 18-sentimeetrine saba.

13-aastane Arshid Ali Khan on kohalik kuulsus, kelle juures paljud hädalised abi ja õnnistust palumas käivad, vahendab Barcroft TV.

«Saba andis mulle Jumal. Mind jumaldatakse, sest palvetan jumala poole, et inimeste soovid täituksid,» ütles poiss. «Ma ei tunne end saba tõttu ei hästi ega halvasti.»

Arshid elab koos oma vanaisa ja kahe onuga, kuna tema isa suri ja ema abiellus teise mehega.

«Kui ta üheaastasena esimest korda kõnelema hakkas, nimetas ta nelja erineva religiooni jumalad. Sel päeval mõistsin, temas on midagi taevalikku,» ütles poisi vanaisa. «Pole tähtis, kas oleme moslemid või hindud, minu arvates on spiritualismi poole ainult üks tee.»

Arshidi kodu on muudetud templis, kus tema austajad käia ja tema saba puudutada saavad.

«Paljude inimeste soovid on pärast siinkäimist täitunud. Mõnikord tulevad tema juurde lastetud paarid. Ta õnnistab neid ja nad jäävad lapseootele,» rääkis vanaisa.

Arshid jagab oma aega kummardajate, kooli ja sõprade vahel. Nädala keskel käib ta koolis, kuid nädalavahetusel ja pühadel külastab teda 20 kuni 30 inimest. Poisi sõnul teda koolis saba pärast ei narrita, vaid kõik tahavad seda näha. 

Hoolimata oma jumalikkusest on Arshid suurema osa elust veetnud ratastoolis. Ta kannatab diagnoosimata haiguse käes. Mõned arstid ütlevad, et põhjuseks on haprad luud, kuid teised süüdistavad tema halvenevas tervises saba.

Arshid läheb peagi arsti juurde ja laseb uurida, kas saba saab eemaldada nii, et see teda ei kahjusta. Ta on valmis seda vajadusel teha laskma, sest ta ei usu, et see tema jumalikkust kuidagi mõjutaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles