Ukraina president hankis internetist kokaiini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Janukovitš
Viktor Janukovitš Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovitš tõi tänasele valitsusistungile internetist ostetud kokaiini ja marihuaanat, et tõestada, kui lihtne on riigis narkootikume võimalik hankida.

Televisioonis edastatud kohtumisel ministrite ja peaprokuröriga võttis Janukovitš välja katseklaasid kokaiini ja marihuaanaga, mille presidendi sõnul tema alluvad internetist ostsid. Seejärel hurjutas riigipea ametnikke tegemata jäänud töö eest, vahendas AFP.

«Mis tööst me saame rääkida, kui internetipoest saab laias ulatuses narkootikume osta?» küsis Janukovitš vihaselt.

«Pean julgeolekuvägede tegevust selle kurjuse hävitamisel ja tõrjumisel ebapiisavaks, võib-olla isegi kuritegelikuks,» lisas ta.

Janukovitši peamise rivaali, ekspeaminister Julia Tõmošenko erakond teatas seepeale, et president tuleks uimastite hangeldamise eest kohtu alla anda.

«Kui Janukovitš tõi kaasa (kokaiini), siis saab selle levitamise eest kuni kümme aastat vanglas,» ütles Tõmošenko Blokki esindaja Andri Kožemjakin uudisteagentuuri Rosbalt teatel.

Pärast kohtumist panid ametiisikud uimastid presidendi kantselei siseõuel põlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles