«Rahvusvahelises kosmosejaamas on seks keelatud»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA astronaut Alan Poindexter Rahvusvahelise Kosmosejaama vaatluskuplis
USA astronaut Alan Poindexter Rahvusvahelise Kosmosejaama vaatluskuplis Foto: SCANPIX

USA kosmoseagentuuri NASA kosmosesüstiku Discovery komandöri Alan Poindexter sõnul on Rahvusvahelises Kosmosejaamas seks keelatud.

Praegu Jaapanis visiidil olevalt astronaudilt küsiti, et kas kosmosemissioonil olevatel astro- ja kosmonautidel on võimalus kaaluta olekus seksida, kirjutab foxnews.com.

«Kosmos on meie töökoht. Nii süstiku pardal kui ka kosmosejaamas olles oleme tööl. Me oleme professionaalid ning me suhtume üksteisesse suure respektiga. Me ei tegele seal erasuhete ega romantikaga. Seks on aga lausa keelatud,» selgitas Poindexter ajakirjanikele.

Poindexter ja ta kuueliikmeline meeskond, mille hulka kuulub ka üks jaapanlanna Naoko Yamazaki, olid Tokyos jagamas selgitusi nende kahe nädala pikkusest missioonist Rahvusvahelises Kosmosejaamas.

Selle aasta aprillis püstitati kosmosejaamas omalaadne rekord kui seal oli neli naisastronauti korraga.

Jaapani ajakirjanike arvates oli seksiküsimus õigustatud 2007. aastal USA naisastronaudiga toimunud juhtumi tõttu.

Astronaut Lisa Marie Nowak kasutas mähkmeid, sõites sadu kilomeetreid ühest osariigist teise. Mähkmed olid vajalikud selleks, et ta ei peaks WC peatust tegema. Ta tahtis leida tõendusmaterjali selle kohta, et talle meeldinud meesoost kaasastronaudil on ühe teise naisega suhe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles