Abikaasa tekitab rohkem stressi kui ülemus?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abikaasa tekitab rohkem stressi kui ülemus?
Abikaasa tekitab rohkem stressi kui ülemus? Foto: SCANPIX

Psühholoogide sõnul on abikaasaga nägelemine rohkem stressi tekitav kui tööl sõnavahetus ülemusega.

Uurijad lisasid, et see kehtib nii meeste kui ka naiste kohta, kirjutab Daily Mail.

Psühholoogid kaasasid uuringusse 3000 abielupaari.

58 protsendi vastanute sõnul on nende kõige suuremaks stressi allikaks nende abikaasa. Ülemuse kohta ütles sama 43 protsenti vastanutest.

Lancasteri ülikooli psühholoogi Cary Cooperi arvates võtavad paljud tööstressi koju kaasa ja see kandub üle lähisuhetele.

«Teada on vana ütlus, et mu kodu on kindlus. Tänapäeva stressirohkes elus ei pruugi see enam kehtida. Inimesed võivad ületunde teha mitte ainult töö kaotuse kartuses, vaid ka selle tõttu, et kodus on neil partneriga probleeme,» jätkas psühholoog.

Coopery arvates on tegemist ringiga, millest on raske välja astuda.

«Pikad töötunnid ning kodus näägutav kaaslane ei ole just ideaalne elu. Kui tehakse ületunde ning ei saada korralikult välja puhata, siis hakkab see tervisele mõjuma,» selgitas uurija.

Mitmed varasemad uuringud on näidanud, et naistel on karjääri ja kodust elu raskem ühendada kui meestel. Selle tõttu langeb naistele mitmekordne koorem. Samas aga räägivad naised oma probleemidest sagedamini kui mehed ning vajadusel on nad valmis abi otsima. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles