Esimene rannailm tõi rahva Pärnu plaažile

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud inimesed uudistavad rannas liivaskulptuure.
Paljud inimesed uudistavad rannas liivaskulptuure. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Samal ajal, kui teistes Eesti randades loetletakse külastajaid kümnetes, tõi pühapäevane päikesepaiste suvepealinna plaažile ligi 4000 inimest.

Pärnu rannas korda pidava General Security Service'i rannavalve vahetusevanema Anu Halgma kinnitusel on täna Pärnu rannas konkurentsitult selle suve kõige rahvarohkem päev.

„Veel laupäeval oli rannas rahvast üsna hõredalt,“ märkis Halgma. „Aga täna on sel suvel esimene tõeline rannailm, õhusooja on 22 kraadi, veesooja 18 kraadi ja tuult ei ole. Esimest korda sel suvel lehvivad rannas rohelised lipud.“

Halgma kinnitusel on suur osa rannalistest koondunud Sunseti ümbrusesse, kus toimub ka rannavolle turniir. „Eriti seal liikuda ei saa,“ kinnitas rannavalve vahetuseülem.

Tema kinnitusel kuuleb rannas ka üsna palju võõrkeeli, rannavalve hinnangul võib ligi kolmandik rannas olijatest olla välismaalased.

Kuigi General Security Service'i rannavalve teeb esimest korda nii suure rahvahulgaga tutvust, on päev möödunud rannavalvele rahulikult. „On olnud plaasterdamisi, paar last on kaduma läinud ja korra käis rannas ka kiirabi, kui ühel noormehel läks põlv liigesest välja,“ loetles Halgma.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles