Üheksa kohta, kuhu tihti unustatakse päikesekaitsekreemi panna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevituskreemi tasuks kasutada.
Päevituskreemi tasuks kasutada. Foto: SCANPIX

Kõik teavad, et suvel peaks agarasti kasutama päikesekaitsekreeme. Kui palju seda päriselt tehakse, on iseasi.

Nahavähk on kenasti välditav, kui end korralikult kreemitada. Unustada ei tohiks ka selliseid kohti, mille peale tavaliselt ei mõelda, kirjutab Huff Post.

Kõrvad

Tihti unustatakse kõrvadele päikesekaitsekreemi panna, mistõttu saab just sealt alguse umbes 80 protsenti mittemelanoomsetest nahakasvajatest.

Peanahk

Päikesepõletust peanahal võid märgata alles järgmisel päeval, kui oma juukseid kammid ja nahk tunda annab.

Silmalaud

Silmaümbruspiirkonna võid unustada, kui kannad suuri päikeseprille. Päikese käes mõtled, et ei taha päikeseprillide päevitusrante ja võtad prillid eest. Silmade ümber on aga väga õrn nahk, mis vajab kaitset. Tavalist päikesekaitsekreemi sinna ei pandagi, selleks on niisutavad kreemid või silmaümbruskreemid, mis sisaldavad päikesekaitsefaktorit SPF.

Kaenlaalused

Seda piirkonda on väga lihtne tähelepanuta jätta, sest enamasti jääb see varju.

Õlapaelte alt

Kui sul just ei ole UV-kaitsega ujumisrõivaid, siis pane tähele, et päikesepõletuse võib saada ka läbi riiete! Pealegi, kui kreemitad vaid riiete ümbert, paljastab ka väikseimgi liikumine kreemitamata naha. Soovitatav on end kreemitada enne päevitusriiete selga panemist.

Tallaalused

Rannal lesides saavad päikest ka tallad.

Käeseljad

Suure tõenäosusega pesed käsi pärast seda, kui end päikesekaitsekreemiga kreemitad. Nõnda eemaldad käte pealt kreemi, mida need hädasti vajavad. Talla all ja pihkudel on paksem kiht surnud naharakke, mis vähesel määral kaitaevad UV-kiirguse eest, kuid käeselgadel sellist kihti pole.

Huuled

Erilist tähelepanu nõuab alahuul, kust saab nahavähk alguse 12 korda suurema tõenäosusega kui ülahuulelt. Ka mehed ei tohiks tunda enda huuli kaitstes end kuidagi imelikult, sest päikesekaitsefaktoriga huulepalsam võib päästa elu.

Põlveõndlad

Põlveõndlad jäävad samuti sageli tähelepanuta, sest asuvad silmeulatusest väljas. Ära unusta sinna kreemi panna ja ka päevitus jalgadel jääb ühtlasem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles