Video: naine kasvatab aias tiigreid nagu koduloomi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Barcroft TV

Ameeriklanna Janice Haley ütleb, et tal on oma kahe tiigriga eriline side ja ta kasvatab neid kui «neljajalgseid karvaseid lapsi».

Bengali tiigrid Saber ja Janda elavad Janice Haley äärelinnakoju tehtud puurides ning neid koheldakse kui tavalisi lemmikloomi, vahendab Mirror.

Tiigreid söödetakse käsitsi, neid silitatakse ja kallistatakse ning valge isane Saber jääb magama, lutsides perenaise sõrme.

Janice'i elu muutus 20 aasta eest, kui ta märkas kohalikus ajalehes kuulutust tiigrite dresseerimise kursusele. Kaks aastat hiljem jõudis tema koju esimene tiigrikutsikas. 2002. aastal ostis ta Janda, kes on tänaseks 12-aastane.

Janice'i esimene tiiger suri 2007. aastal ja siis saabus tema perekonda väike Saber, kes oli toona vaid kahenädalane.

«Nad peavad mind oma emaks. Kui minust rääkida, siis nad on minu suured neljajalgsed 

karvased lapsed,» ütles Floridas Davenportis elav naine. «Meil on väga eriline side - nad hõõruvad mu nägu ja lubavad mul neid ninale suudelda. Me kallistame ja embame neid.»

Pärast päevapikkust mängimist ja söötmist heidab Janice koos tiigritega pikali, et aidata neil uinuda. Janice ja tema abikaasa David töötavad tiigrite eest hoolitsemisel ööpäev läbi ja nad 

kulutavad enamiku oma sissetulekust loomade toidu ja muu tarviliku ostmiseks.

Tiigreid söödetakse kolm korda alates kella ühest lõuna ajal kuni kella üheteistkümneni õhtul. Nende puure puhastatakse mitu korda päevas. «Sõidame kord nädalas tund aega põhja, et Jandale hobuseliha tuua, ja tund aega lõunasse, et Saberile veiseliha tuua,» ütles Janice.

Loomulikult on Janice tiigrite pidamise eest ka palju kriitikat kuulnud.

«Tiigri ideaalne koht pole ilmselgelt puuris, kuid praeguseks pole neil metsikus looduses enam palju lootust. Kui ühtegi tiigrit puuris ei peetaks, poleks neid mõne aasta pärast enam üldse. Meie missioon on inimesi nendele tiigritele lähemale tuua, luua side ja päästa metsikud tiigrid enne, kui on liiga hilja,» sõnas Janice.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles